Tikai puse darbinieku ir pārliecināti, ka vadība izskaidros pārmaiņas (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Katram darbiniekam ir svarīgs vadības skaidrojums par uzņēmumā gaidāmajām pārmaiņām, tomēr tikai 49% respondentu ir pārliecināti, ka vadītājs savai komandai laikus izskaidros izmaiņas.

Savukārt piektdaļai aptaujas dalībnieku nav pārliecības, ka vadītājam viņi rūp un ka vadītājs darīs visu iespējamo, lai nepasliktinātu darbinieka situāciju, liecina izdevniecības Lietišķās informācijas dienests pētījums.

31% aptaujas dalībnieku nav pārliecības, ka uzņēmuma vadītājs veltīs laiku, lai skaidrotu pārmaiņas uzņēmumā, savukārt 20% respondentu uz šo jautājumu nav skaidras atbildes.

Šā gada aprīlī Lietišķās informācijas dienests veica ekspresaptauju internetā par to, kā Latvijas uzņēmumu darbinieki vērtē uzņēmuma vadītāju – līderu lomu pārmaiņu laikā. Tika aptaujāti 45 respondenti.

No tiem aptuveni 80% apliecina, ka ir nobažījušies par savu vai sava uzņēmuma nākotni. Tikai 49% jeb aptuveni puse aptaujas dalībnieku ir saņēmuši skaidru vīziju par to, kā pašreizējos apstākļos turpinās darboties uzņēmums, savukārt 44% to nav saņēmuši un 7% nevar atbildēt uz šo jautājumu.

“Tas nozīmē, ka daudzi darbinieki nemaz nezina, kurp virzās uzņēmums, kādi mērķi ir jāsasniedz un kādi uzdevumi jāizpilda, lai uzņēmums darbotos sekmīgi,” secina izdevniecības Lietišķās informācijas dienests izpilddirektore Aiva Vīksna.

“Runājot par uzņēmuma konkurētspēju ekonomiskās lejupslīdes laikā, 69% darbinieku ir pārliecināti, ka uzņēmuma vadība aktīvi strādā pie uzņēmuma konkurētspējas un efektivitātes palielināšanas. Tas ir samērā labs rādītājs. Pie tam 76% gadījumu darbinieki ir pārliecināti, ka uzņēmuma vadību interesē viņu ieguldījums, kā arī idejas efektivitātes un konkurētspējas kāpināšanai.

Rezumējot – situācija ir samērā normāla attiecībā uz to, ka uzņēmēji un vadītāji meklē risinājumus efektīvākai darbībai un viņiem rūp arī darbinieku viedoklis šajā jautājumā. Tomēr uzņēmuma vadītāji pārāk reti spēj sniegt darbiniekiem skaidru vīziju par to, kā turpmāk darbosies uzņēmums. Lielai daļai darbinieku trūkst pārliecības, ka viņi savlaicīgi uzzinās par gaidāmām izmaiņām. Tas nozīmē, ka katrā otrajā uzņēmumā darbinieki jūtas labākajā gadījumā “uz koferiem”. Varbūt izmaiņas būs, varbūt nebūs. Varbūt atlaidīs. Varbūt neatlaidīs. Varbūt samazinās algu. Varbūt nesamazinās. Šāda pastāvīga spriedze kaitē gan darbiniekiem, gan pašam uzņēmumam. Un šādu situāciju nepieļaut ir vadītāja – līdera uzdevums!” uzsver Aiva Vīksna.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu