Eksperte: Pieaug darba ņēmēju uzticība nomātiem darbiniekiem (31)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com

Pieaug darba ņēmēju uzticība un gatavība gan pastāvīgam, gan pagaidu darbam izmantot nomātus darbiniekus, liecina personāla atlases uzņēmuma SIA "CVO Recruitment & Simplika" apkopotā informācija.

Kā Latvijas Biznesa konsultantu asociācijas rīkotajā interneta konferencē norādījusi "CVO Recruitment & Simplika" uzņēmumu grupas vadītāja Latvijā Jūlija Artjuhova, pašlaik mainās uztvere par to, ka noma attiecas tikai uz mazkvalificēto personālu.

Tāpat eksperte prezentācijā uzsver, ka aug darba devēju elastība un atvērtība jaunām iespējām, ja tas palīdz ekonomēt finanses un laiku. Tāpat darbinieku noma ļauj saglabāt "atkāpšanās iespēju", ja jaunpieņemtais darbinieks izrādās neatbilstošs gaidītajam.

Eiropā ik gadu nomas darbinieku skaits pieaug vidēji par 0,1% no kopējās nodarbinātības. Latvijā no 2007. līdz 2009.gadam "Simplika" iznomāto darbinieku skaits ik gadu pieaug vidēji trīs reizes.

Vērtējot kopējās darba tirgus tendences, Artjuhova aicināja nepazaudēt talantīgus un lojālus darbiniekus, paļaujoties vispārējai tendencei "atlaist dārgākus un pieņemt lētākus" darbiniekus.

Tāpat viņa rosināja saglabāt atbildību par darbiniekiem arī štatu samazināšanas gadījumā, veltot laiku un izskaidrojot situāciju katram darbiniekam, kā arī norādīja, ka ar mehānisku atalgojuma samazināšanu jābūt uzmanīgiem.

"Labi un pieredzējuši speciālisti joprojām maksā tikpat cik 2008.gadā. Piedāvājot neadekvāti zemu atalgojumu, nevar rēķināties ar lojalitāti un ieinteresētību uzņēmuma izaugsmē," uzskata eksperte.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu