Aizvien mazāk vāciešu darbu kavē slimības dēļ (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvien mazāk vāciešu kavē darbu slimības dēļ, baidoties tikt atlaisti, vēsta vācu laikraksts "Die Welt".

Saskaņā ar Nacionālās Veselības aģentūras datiem, šogad ir vismazākais darbinieku slimību skaits kopš 1970.gada, kad tika sākta datu reģistrēšana. 2009.gada pirmajos sešos mēnešos vidēji viens darbinieks slimoja 3,5 dienas jeb 3,24% darba laika. Pirms desmit gadiem slimības lapu īpatsvars bija par aptuveni 23% lielāks.

Kā laikrakstam "Die Welt" norāda Nodarbinātības pētījumu institūta direktors Joahims Millers, cilvēki ir nobažījušies, kā slimības lapa ietekmēs viņu darba gaitas. "Ekonomikas krīzes apstākļos darba kavējumi slimības dēļ samazinās," viņš piebilda.

Vācija īpaši smagi izjūt ekonomikas krīzes radītās sekas. Kā prognozē varas iestādes, šogad Vācijas tautsaimniecība saruks par aptuveni 6%. Lai gan bezdarba līmenis nedaudz samazinās, šogad valstī ir par 250 000 mazāk darba vietu nekā pērn.

Saskaņā ar Veselības aģentūras informāciju visvairāk darba kavējumu slimības dēļ bija februārī (3,7% no darba dienu skaita), savukārt janvārī darbinieki slimoja vismazāk (2,24%).

Sievietes slimības lapas ņem biežāk nekā vīrieši, norāda laikraksts.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu