Limbažu rajonā oficiālais bezdarba līmenis 10,7% (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

1. jūlijā Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Limbažu filiālē bija reģistrēti 2137 bezdarbnieki - 10,7% no ekonomiski aktīvajiem rajona iedzīvotājiem. Salīdzināšanai - valstī vidēji šis procents ir 11,5%, vislielākais bezdarbs - 15,5% - ir Latgalē, Vidzemē 12%, bet Rīgas reģionā, kuram piederas arī mūsu rajons, - 9,7%. Pagājušomēnes bezdarbnieka statuss piešķirts 368 cilvēkiem, tostarp visvairāk - 131 - bija no Brīvā viļņa. Tāpat uzskaitē stājās līdz tam zivju apstrādes firmā Gamma strādājošie un skolu apkalpojošais personāls.

Limbažu filiāles vadītāja Baiba Boldāne pastāstīja, ka arvien vairāk še reģistrējas Rīgas, Saulkrastu un Ādažu iedzīvotāji, kuriem netīk stāvēt rindās savu dzīvesvietu filiālēs. Lai piereģistrētos, Limbažos rindu parasti nav, jo jau aptuveni gadu ir kārtība - potenciālie bezdarbnieki reģistrācijas laiku filiālē piesaka iepriekš. B. Boldāne gan pavēstīja, ka, šobrīd piesakoties, filiālē pieņems tikai pēc 2 nedēļām. Ja kādam šī lieta ir steidzama, būs jāstāv rindā.

Jūnijā no bezdarbnieku uzskaites noņemti 237, tostarp darbā (Laugas kūdras purvā, SIA Limbažu Melio, AK celtniecība u.c.) iekārtojušies 72, savukārt 125 šis statuss liegts (viņi nav pildījuši bezdarbnieka pienākumus), 34 paši no tā atteikušies. Patlaban NVA Limbažu filiālē pieteikta tikai 1 vakance - darbam austrumu virtuvē nepieciešams pavārs ar iemaņām.

B. Boldāne informēja, ka līdz ar teritoriālo reformu līdzšinējā Lēdurgas pagastā dzīvojošajiem bez darba palikušajiem cilvēkiem nekas nemainās, viņi joprojām var turpināt reģistrēties Limbažu filiālē. Cits jautājums ir, kur dažādos NVA pasākumos varēs pieteikties Lēdurgas darba devēji. Filiāles vadītāja pastāstīja, ka par to vēl vajadzēs vienoties ar Krimuldas novada domes vadību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu