Igauņi interesējas par darba iespējām Latvijā un Lietuvā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijā pieaudzis to iedzīvotāju skaits, kas būtu gatavi doties darbā uz citām Baltijas valstīm, ziņo "PM Online", atsaucoties uz Igaunijas interneta personālatlases uzņēmuma "CV-Online" datiem.

"CV-Online" mārketinga direktors Raimo Matvere igauņu pieaugušo interesi par darba iespējām Latvijā un Lietuvā skaidro ar faktu, ka pēdējo gadu laikā ir palielinājies to uzņēmumu skaits, kas darbojas un piedāvā darbu visās Baltijas valstīs.

Kā otru faktoru Matvere min Igaunijas darba tirgus slikto stāvokli - cilvēki, kas agrāk ģimenes apstākļu vai slikto angļu valodas zināšanu dēļ nemaz nepieļāva domu par došanos darbā ārpus Igaunijas robežām, pašlaik ir gatavi šādam solim. Latvija un Lietuva atrodas pietiekami tuvu, un ar krievu valodas zināšanām bieži vien pietiek, lai iegūtu darbu.

Nekādas izmaiņas interesē par darba iespējām citās valstīs, pēc Matveres apgalvojuma, neesot novērotas - ārzemēs strādāt vēlas apmēram 10% darba meklētāju.

Stabilā līmenī līdz šim turoties arī no ārzemēm nākošie darba piedāvājumi - pirmo vietu ieņem Somija, kur visvairāk pieprasīti esot medicīnas darbinieki un informācijas tehnoloģiju speciālisti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu