Vairāk nekā 30% darba meklētāju sniedz nepatiesu informāciju (31)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sxc.hu

Vairāk nekā 30% darba meklētāju atzīst, ka snieguši nepatiesu informāciju par sevi darba intervijas laikā, liecina interneta personāla atlases uzņēmuma “CV-Online Latvia” pētījums.

Vairāk nekā 60% devēju uzskata motivācijas vēstuli par svarīgu darba pieteikuma sastāvdaļu īpaši pašreizējos darba tirgus apstākļos, kad tiek saņemts ievērojams kandidātu pieteikumu skaits uz vienu izsludināto vakanci. Motivācijas vēstule ļauj atklāt kandidāta personiskās rakstura iezīmes, attieksmi un spēj izcelt konkrēto darba ņēmēju citu konkurentu vidū. Pētījuma rezultāti uzrāda, ka no visiem darba meklētājiem motivācijas vēstules regulāri raksta mazāk nekā puse aptaujāto respondentu - 44%. Turklāt pēc darba devēju vērtējuma gan motivācijas vēstules, gan CV vairumā gadījumu ir nekvalitatīvi gramatikas un neuzmanības kļūdu, kā arī haotiski izkārtotas informācijas dēļ. Šī brīža situācijā vērojama tendence saņemt lielu skaitu pieteikumu, kuri ir neatbilstoši vakances prasībām.

Kā galvenos iemeslus, kādēļ pēc darba intervijas darba ņēmējs nesaņem darba piedāvājumu, darba devēji atzīmē: negatīvismu (15%), ieinteresētības trūkumu vakancē (14%), nespēju pietiekami atbildēt uz konkrētiem jautājumiem (13%), nepatiesas informācijas sniegšanu, kas atklājas intervijas laikā, visbiežāk par valodu zināšanām un darba pieredzi, (13%), zināšanu trūkumu par vakanci un/vai uzņēmumu (10%). Tāpat arī darba meklētāji uzskata, ka darba intervijās biežāk tiek uzdoti neadekvāti jautājumi, kas neattiecas uz izsludināto vakanci vai darbu – piemēram, par kandidāta veselības vai finansiālo stāvokli, privāto dzīvi, vecumu.

„Tieši augstais bezdarba līmenis, kā arī darba piedāvājumu un darba meklētāju dramatiskā attiecība mudina darba ņēmējus pieteikties pēc iespējas lielākam darba sludinājumu skaitam, vakances atbilstību un sniegtās informācijas patiesumu atstājot kā sekundāru faktoru,” uzskata CV-Online pārstāvis Aivis Brodiņš.

Aptauja norisinājās šā gada vasarā, un tajā piedalījās 164 uzņēmumu vadītāji un personāla daļu vadītāji, kā arī 5405 darba ņēmēji, no kuriem 60% pēdējā gada laikā bijuši aktīvi darba meklētāji. Aptaujas rezultāti atspoguļo darba devēju aktuālo viedokli par kandidātu kultūru darba meklējumos un uzvedību darba intervijās pašreizējos darba tirgus apstākļos, kā arī darba ņēmēju viedokli par potenciālajiem darba devējiem.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu