Studējiet MBA un radiet inovācijas! (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com

Lai sīkāk izzinātu, iepazītu un apspriestu inovāciju radīšanas un ieviešanas procesus uz praktisku piemēru pamata, šā gada 19.augustā tiek organizēts pirmais „Inovāciju forums”, kas norisināsies RTU telpās, Kaļķu ielā 1 plkst. 15:00 – 18:30.

Foruma mērķis ir skaidrot inovāciju jēdzienu un nozīmi un demonstrēt inovāciju praktiskos aspektus. Forums tiek organizēts, lai veicinātu pieredzes nodošanu, viedokļu apmaiņu un rosinātu interesi būt inovatīviem savā darbā vai biznesā.

Mēs visi ikdienā mediju telpā un savstarpējā komunikācijā dzirdam un lietojam dažādus svešvārdus vai terminus, kā strukturālās reformas, pārmaiņu vadība, arī inovācijas, kuru patiesā būtībā nereti paliek neskaidra. Vēlamies ar praktiskiem piemēriem demonstrēt, kas īsti ir inovācijas, to praktisko pusi no idejas rašanās līdz patenta iegūšanai vai realizācijai dzīvē, skaidrot, kādas prasmes un zināšanas nepieciešamas, kā tās iegūt, un iedvesmot cilvēkus būt inovatīviem savā darbā vai biznesā, kas ir jo īpaši svarīgi šajos ekonomiskajos apstākļos, kad jādomā par efektivitātes celšanu vai jauniem peļņas avotiem. Lai spētu radīt inovācijas, un, pats galvenais, tās ieviest dzīvē, nepietiek tikai ar vēlēšanos, spēju uz lietām paskatīties citādi un radošo talantu. Ir nepieciešami dažādi instrumenti, par kuriem arī pasākumā būs iespēja uzzināt vairāk.

Foruma programmā ir paredzētas vairāku inovāciju prezentācijas, kuras papildinās ekspertu komentāri, kā arī diskusiju un jautājumu sesijas. Paralēli prezentācijām būs iespēja aplūkot izstādītās inovācijas un aprunāties ar to izstrādātājiem neformālā gaisotnē.

Vēlamies vērst uzmanību uz to, ka prezentācijas iepazīstinās ne tikai ar izstrādātajām inovācijām, bet sniegs plašāku ieskatu to radīšanas procesos, metodikā un pieredzē – sākot no idejas rašanās brīža līdz pat patentēšanai un darbības sākšanai.

Interneta lapā www.inovacijuforums.rtu.lv atradīsiet sīkāku pasākuma programmu, kā arī jau šobrīd tur iespējams apskatīt dažus videoklipus par inovācijām. Pēc foruma beigām šeit tiks ievietoti visi forumā demonstrētie klipi. Foruma apmeklējums ir bezmaksas, lai iespējami daudz uzņēmīgu un radoša gara apveltītu cilvēku varētu apmeklēt šo pasākumu.

Foruma galvenais rīkotājs ir Norvēģijas – Latvijas profesionālā biznesa vadības maģistra (MBA) studiju programma „Inovācijas un uzņēmējdarbība”. Šī studiju programma tapusi partnerībā starp Norvēģijas valdību, Buskerudas universitātes koledžu (Norvēģija) un Rīgas Tehnisko universitāti. Tā ir vienīgā studiju programma Baltijā ar specializāciju jaunu preču vai pakalpojumu izstrādē un ieviešanā. Programmas studenti un absolventi ir dažādu sfēru Latvijas uzņēmumu un valsts institūciju vadītāji, speciālisti, vidējā vai augstākā līmeņa menedžeri.

Pieteikties studijām iespējams līdz 19. augustam, aizpildot elektronisko pieteikuma anketu. Pieteikties studijām iespējams arī inovāciju foruma laikā.

Prasības studiju sākšanai – augstākā izglītība; vismaz 2-3 gadu uzņēmēja vai vadītāja darba pieredze; angļu valodas zināšanas (grupai ar angļu mācību valodu).

Detalizētu informāciju par studiju programmu meklējiet internetā internetā, zvanot pa tālruņiem 67089035, 67089037, 29289832, rakstot uz e-pastu mba@rtu.lv

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu