Aptauja: 25% strādājošo ir ar mieru būtiski samazināt algu (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ceturtdaļa jeb 25% strādājošo būtu ar mieru būtiski samazināt savu darba algu, lai saglabātu darbavietu, liecina personāla atlases uzņēmuma SIA "WorkingDay Latvia" interneta aptaujas rezultāti.

Atbildot uz jautājumu "Vai Tu piekristu strādāt par 30% no savas algas, lai tikai darba devējs piekristu saglabāt Tavu darba vietu?", 75% aptaujāto respondentu atzina, ka tik lielam algas samazinājumam viņi nebūtu gatavi un labāk no darba atteiktos, taču ceturtā daļa šādam algas samazinājumam piekristu.

"Aptaujas rezultāti norāda uz cilvēku bailēm no pieaugošā bezdarba. Cilvēki apzinās, ka darbu atrast būs arvien grūtāk. Bailes no ilgstoša bezdarba cilvēkiem bieži liek pieņemt nosacījumus no darba devēja, kas paredz būtisku atalgojuma samazinājumu," skaidro "WorkingDay Latvia" mārketinga direktors Māris Silinieks.

Eksperts arī norāda, ka uzņēmēji, krītoties biznesa apjomiem, turpina optimizēt darbaspēka izmaksas, ne tikai samazinot atalgojumu, bet arī atlaižot no darba mazāk produktīvos darbiniekus.

Aptaujā piedalījās 1027 respondenti.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu