Reģistrēto bezdarbnieku skaits pārsniedzis 140 000 cilvēku (127)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijā reģistrēto bezdarbnieku skaits pārsniedzis 140 000 cilvēku, šodien Latvijas Televīzijas raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) direktore Baiba Paševica. Viņa arī atzina, ka tik straujš bezdarba līmeņa pieaugums, kā tas tiek novērots šomēnes, šī gada laikā vēl nav bijis.

Visstraujāk bezdarbs šomēnes pieaudzis Ludzas un Kuldīgas rajonā.

Augstākie bezdarba dati vēl joprojām ir Rēzeknes rajonā - 27,7%, bet zemākie Tukuma rajonā - 8,8% un Ventspils rajonā - 9,3%. Rīgā bezdarba līmenis šobrīd ir sasniedzis 10,3%.

Paševica stāsta, ka bezdarba līmeņa straujais pieaugums nav brīnums, jo parasti augusta beigās un septembrī bezdarbs pieaug straujāk nekā vasaras mēnešos. Turklāt ir notikusi reorganizācija vairākās valsts iestādēs, kur bez darba palika daudzi cilvēki.

Turklāt atšķirībā no iepriekšējiem mēnešiem, kad bez darba palikušo vīriešu skaits nedaudz pārsniedza sieviešu skaitu, šobrīd 51% bezdarbnieku ir sievietes.

Visvairāk bezdarbnieku ir bijušo apstrādes rūpniecībā nodarbināto un valsts pārvaldes darbinieku vidū. Turklāt lielākais vairums bez darba palikušo ir vecumā no 45 gadiem līdz 55 gadiem.

Tāpat Paševica stāstīja, ka viens no lielākajiem samazinājumiem šomēnes plānots veselības aprūpes iestādēs, tāpēc varētu būtiski pieaugt arī šīs nozares bezdarbnieku skaits.

Latvijā reģistrēto bezdarbnieku skaits pārsniedzis 140 000 cilvēku un šobrīd bez darba ir reģistrēti 143 967 cilvēki, informēja Paševica, un bezdarba līmenis valstī ir sasniedzis 12,9%.

Jau ziņots, ka augstā bezdarba līmenis bija 12,3% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita. Pašlaik bezdarba līmenis sasniedzis 12,9%, teica Paševica.

Augstākais bezdarba līmenis ir Latgalē, savukārt mazākais - Tukuma un Ventspils rajonā.

Reģistrētā bezdarba līmenis valstī šā gada augusta beigās bija 12,3% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem. Pērn gada beigās bezdarba līmenis sasniedza 7%.

Komentāri (127)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu