Cēsu rajonā reģistrējies rekordliels bezdarbnieku skaits (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunākie Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) dati liecina, ka patlaban Cēsu rajonā reģistrēti 3455 bezdarbnieki, bezdarba līmenis ir sasniedzis valstī vidējo 13,5%.

NVA Cēsu filiāles vadītāja Ineta Krūmiņa skaidro, ka septembrī Cēsu filiālē reģistrējies rekordliels bezdarbnieku skaits - 639, un to skaidro: "Ar septembri sākās jaunais NVA pasākums, kurā iesaistoties iespējams strādāt un saņemt 100 latu stipendiju. Taču, lai pieteiktos jaunajā pasākumā, cilvēkam bija jābūt reģistrētam kā bezdarbniekam." Taču I. Krūmiņa arī bilst, ka šis skaits atspoguļo jau reālāku bezdarba līmeni rajonā, lai arī atzīst, ka nebūt ne visi bezdarbnieki ir reģistrējušies NVA.

"Nedēļas sākumā filiālē reģistrētas 13 vakances. Jaunākās no tām - pavārs, bārmenis, kravas auto vadītājs, elektrosistēmu inženieris un elektriķis," stāsta filiāles vadītāja.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu