Aptauja: Arvien vairāk cilvēku domā, ka dzimumam priekšnieka amatā nav nozīmes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijā lēnām pieaug to cilvēku īpatsvars, kas uzskata, ka dzimumam, ieņemot priekšnieka amatu, nav nozīmes, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Atbildot uz jautājumu, kādu darbavietu persona izvēlētos - to, kur priekšnieks ir vīrietis, vai arī tādu darba vietu, kur priekšniece ir sieviete, 2016.gada nogalē 57,1% atbildēja, ka dzimumam nav nozīmes. Pēdējo astoņu gadu laikā šis rādītājs pieaudzis par 2,4 procentpunktiem.

Vienlaikus teju trešdaļa iedzīvotāju uzskata, ka vīrietis tomēr būtu labāks priekšnieks - tā pērnā gada nogalē domāja 32,5% cilvēku. Arī šis rādītājs, raugoties uz 2008. un 2012.gadā veikto aptauju rezultātiem, minimāli palielinājies, astoņu gadu laikā kāpjot par 2,6 procentpunktiem.

Savukārt to cilvēku, kas uzskata, ka sievietes ir labākas vadītājas, īpatsvars šo gadu laikā ir sarucis. 2016.gada beigās sievietes par labākām priekšniecēm uzskatīja 7,1% iedzīvotāju, savukārt 2008.gadā - 10%.

Raugoties uz to, kā uz jautājumu par to, kas būtu labāki priekšnieki, atbildēja sievietes un vīrieši, secināms, ka tam, ka sievietes sevi par potenciāli labākiem vadītājiem uzskata biežāk - 9% sieviešu uzskata, ka sievietes būtu labākas priekšnieces, savukārt tā domā tikai 5% vīriešu.

Līdzīga situācija ir arī attiecībā uz vīriešu spēju ieņemt vadītāja amatu - 34% vīriešu labāk dotu priekšroku vadītājam vīrietim, kamēr pie priekšnieka vīrieša labāk strādātu 31% sieviešu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu