Valdībai būs jāglābj Latvijas pasts no maksātnespējas (282)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Attīstības plānam, kuru Satiksmes ministrija (SM) rīt iesniegs izskatīšanai valdībā, būtu jāglābj "Latvijas Pasts" (LP) no draudošās maksātnespējas. Šogad Latvijas Pasta (LP) zaudējumi varētu būt ap Ls 1 miljonu. Taču papildu zaudējumus LP var nest bijušā satiksmes ministra Ainara Šlesera izlolotā pasta bankas projekta izbeigšana, šodien raksta laikraksts "Dienas Bizness".

LP attīstības scenārijam būtu jāsniedz skaidra atbilde par to, vai tiks turpināts kopā ar holdingkompāniju "Mono" sāktais pasta bankas projekts vai arī izvēle nosvērsies par labu idejai pasta pakalpojumu nodrošināšanā iesaistīt lauku veikalus, degvielas uzpildes stacijas un bibliotēkas, vai likvidējot nerentablās pasta nodaļas.

Kā sarunā ar TVNET skaidroja SM pārstāve Inga Spriņķe, SM sagatavoto ziņojumu par iespējamajiem LP attīstības modeļiem valdība varētu vērtēt tikai nākamnedēļ. Pirms ziņojuma nodošanas izskatīšanai valdībā, SM pārstāve atteicās prognozēt, kurš no modeļiem LP glābšanai no maksātnespējas varētu būt reālākais.

Ja tiek pieņemts otrs attīstības scenārijs, tad nav skaidrs, kas notiks ar LP jau veiktajiem ieguldījumiem pasta bankas projektā, kurā LP ieguldījis Ls 96 000. Tāpat būs jārēķinās arī ar zaudējumiem, kuru kompensēšanu "Mono" varētu pieprasīt, tai skaitā Ls 1 miljonu līgumsodu, ko paredz pērnā gada beigās parakstītais pretrunīgi vērtētais sadarbības līgums starp LP un "Mono".

Nav izslēgts, ka "Mono" varētu prasīt arī kompensēt jau izveidotās pasta bankas zīmola maiņu, kā arī piedzīt bankas izveidē ieguldītos līdzekļus - aptuveni Ls 5 miljonus.

Komentāri (282)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu