Iespējams, «Krājbankas» lietā viltoti dokumenti (27)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šobrīd atklātībā nonākušie dokumenti liecina, ka 2012. gada sākumā Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) un arī «Krājbankā» ieceltais administrators KPMG Baltic lēmumus par «Krājbankas» tālāko likteni, tostarp kā maksātnespējas risinājumu izvēloties bankas likvidēšanu, varētu būt pieņēmuši uz viltotu dokumentu pamata, raksta laikraksts «Dienas bizness» (DB).

DB, norāda, ka «Investbank» «uzzīmējusi papīrus» jau pēc «Krājbankas» kraha, lai nebūtu jāatdod vairāk nekā 40 miljoni latu.

2011. gada nogalē FKTK rīcībā bija miglaina un neprecīza informācija par to, kas īsti noticis ar «Krājbankas» korespondējošos kontos iesprūdušajiem 127 miljoniem latu, par kuru atgūšanu šobrīd notiek tiesvedība. 


Šobrīd atklātībā nonākušie dokumenti, kas ir arī DB rīcībā, liecina, ka lēmumi par «Krājbankas» tālāko likteni, tostarp kā maksātnespējas risinājumu izvēloties bankas likvidēšanu, pieņemti, liekas, uz viltotu dokumentu pamata. Tādējādi, iespējams, «zem sliedēm» pamests arī bijušais «Krājbankas» vadītājs Ivars Priedītis, kura advokāts Jānis Davidovičs savukārt pat uzdrošinās apgalvot, ka, ņemot vērā šo informāciju, «Krājbanku» varēja glābt, «vismaz maksātnespējas lieta būtu bijusi savādāka».

Aizdomas par dokumentu viltojumiem šobrīd ir arī KPMG Baltic. 


«Mēs esam informēti par šādiem dokumentiem, un mums ir aizdomas, ka tie varētu būt viltoti, taču šobrīd plašāk nevaram komentēt šos jautājumus, lai nepārkāptu pirmstiesas izmeklēšanas noslēpumu un nekaitētu mūsu tiesvedībām,» tā DB atzina KPMG Baltic pārstāvis Oskars Fīrmanis. Šos dokumentus FKTK saņēmis no Krievijas Bankas un, neiedziļinoties to datos, nepārbaudot vairāk kā gadu, iesniedza Apgabaltiesā, pieņēma kā patiesību, saskaņā ar kuru Investbanka it kā izmantojusi tiesības paņemt korespondējošos kontos ieķīlāto naudu, kas kalpojusi kredītsaistībām. 


Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu