100 000 «Krājbankas» klientu nav izņēmuši garantēto atlīdzību (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Aptuveni 100 000 likvidējamās AS «Latvijas Krājbanka» klientu vairāk nekā divus gadus pēc bankas darbības apturēšanas nav izņēmuši valsts garantēto atlīdzību par kopējo summu vairāk nekā 5,75 miljoni latu, informē Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK).

Lai arī līdz šim «Latvijas Krājbankas» klienti ir izņēmuši 98% no kopējās garantēto atlīdzību summas, tomēr vēl joprojām ir aptuveni 100 000 klientu, kas nav pieteikušies garantēto atlīdzību saņemšanai.

Līdz ar Latvijas pievienošanos eirozonai 2014.gadā visas neizmaksātās garantētās atlīdzības, kas bija aprēķinātas latos, automātiski tiks konvertētas eiro pēc oficiālā maiņas kursa, informē FKTK.

Saskaņā ar Noguldījumu garantiju likumu valsts garantē atlīdzības izmaksu par visu veidu noguldījumiem jebkurā valūtā līdz 100 000 eiro (70 000 latu) katrā kredītiestādē.

Kopējais garantēto atlīdzību apjoms, kas bija jānodrošina «Latvijas Krājbankas» klientiem pēc bankas darbības apturēšanas, veidoja aptuveni 336 miljonus latu.

Šā gada oktobra beigās apkopotie dati rāda, ka garantētās atlīdzības ir izmaksātas 120 578 «Latvijas Krājbankas» noguldītājiem aptuveni 330,6 miljonu latu apmērā, kas ir 98% no kopējās summas garantēto atlīdzību nodrošināšanai.

Savukārt 99 971 klients jeb 45% noguldītāju vēl nav pieteikušies garantēto atlīdzību saņemšanai, no tiem 1% bankā palikuši līdzekļi virs 1000 latu kopā par aptuveni 3,7 miljoniem latu.

Lielākajai daļai - 82 065 klientiem - noguldījumu atlikums ir salīdzinoši neliels - no viena santīma līdz 10 latiem.

Kopumā neizmaksāto garantēto atlīdzību apmērs patlaban veido aptuveni 5,75 miljonus latu jeb 2% no kopējās garantēto atlīdzību summas.

FKTK informē, ka saņemt valsts garantēto atlīdzību ir iespējams gan visās bankas «Citadele» filiālēs, gan izmantojot «Citadeles» internetbanku un piesakot tajā naudas atmaksu elektroniski.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa 2012.gada maijā nolēma sākt «Latvijas Krājbankas» bankrotu. Bankrotu lūdza sākt tās administrators - revīzijas kompānija «KPMG Baltics» -, kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav realizējams. Arī FKTK apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu