Par «Norvik bankas» vairākuma akcionāru kļuvis Krievijas «Vjatka Bank» īpašnieks (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Norvik banka, ar kuras akceptu no Latvijas ir pazūduši dārgi auto, iegādājies Krievijas «Vjatka Bank» lielākais īpašnieks un direktoru padomes priekšsēdētājs Grigorijs Guseļņikovs.

Šodien bankas akcionāru padomes sēdē par bankas jauno vadītāju iecelts Olivers Bramvels, paziņojumā medijiem informē «Norvik banka». Viņš jaunos pienākumus bankā sāks pildīt 2014.gada sākumā.

Pēc darījuma noslēgšanas līdzšinējam īpašniekam un valdes priekšsēdētājam Jurijam Šapurovam pieder 18,4% akciju, un viņš saglabā būtisku līdzdalību bankā. Pārējiem akcionāriem pieder 31,6% bankas akciju.

Puses ir vienojušās neatklāt informāciju par darījuma summu un citiem nosacījumiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija ir devusi atļauju jaunā akcionāra Guseļņikova ienākšanai «Norvik bankā».

Reiderisms

Saskaņā ar «Norvik bankas» sniegto informāciju Guseļņikovs ir finansists un investors, kas banku nozarē darbojas kopš 1996.gada. Patlaban Guseļņikovs dzīvo Lielbritānijā un ir Londonas investīciju fonda «G2 Capital Partners» vadošais partneris un vairākuma akcionārs.

Kopš 2007.gada Guseļņikovs ir arī Krievijas «Vjatka Bank» lielākais īpašnieks un direktoru padomes priekšsēdētājs. Guseļņikovam ir maģistra grāds ekonomikā, un zināšanas biznesa un finanšu vadībā viņš papildinājis dažādās ASV izglītības iestādēs.

Bramvelam ir ievērojama pieredze banku sektorā, finanšu pārvaldībā, kredītrisku pārraudzībā un patērētāju kreditēšanā. Līdz šim Bramvels strādājis vadības līmeņa amatos vairākās bankās gan Lielbritānijā, gan Krievijā, tostarp «Barclays Bank» un «Citibank». Pirms pievienošanās «Norvik bankas» komandai Bramvels bija Krievijas «Vjatka Bank» izpilddirektors. Viņa pienākumi ietvēra risku pārvaldību, stratēģisko IT projektu vadību un finanšu produktu attīstību.

Bramvels ieguvis maģistra grādu matemātikā Varvikas universitātē Lielbritānijā. 2012.gadā Olivers ieguva CFA jeb «Chartered Financial Analyst» kvalifikāciju.

Plašāka informācija par «Norvik bankas» turpmākās darbības attīstības stratēģiju un plāniem tiks sniegta 2014.gada 10.janvārī preses konferencē.

«Norvik banka» ir dibināta 1992.gadā un ir viena no vecākajām kredītiestādēm Latvijā. Bankas filiāļu un norēķinu grupu tīkls Latvijā iekļauj 80 klientu apkalpošanas vietas 17 Latvijas pilsētās.

Saskaņā ar Latvijas Komercbanku asociācijas datiem šogad trešā ceturkšņa beigās «Norvik banka» pēc aktīviem bija devītā lielākā banka Latvijā. Tās aktīvu apjoms septembra beigās - 589,667 miljoni latu. Trešā ceturkšņa beigās «Norvik banka» noguldījumos bija piesaistījusi 506,974 miljonus latu, bet kredītos izsniegusi 179,388 miljonus latu.

«Norvik bankas» kapitāla pietiekamības rādītājs septembra beigās bija 8,79%. Minimālā prasība - 8%. Bankas kapitāla atdeves rādītājs (ROE) trešā ceturkšņa beigās bija 0,63%, bet aktīvu atdeves rādītājs (ROA) - 0,04%, liecina Komercbanku asociācijas dati.

Banka septembra beigās bija izsniegusi 59 390 maksājumu kartes.

Saskaņā ar «Norvik bankas» trešā ceturkšņa pārskatā sniegto informāciju septembra beigās Šapurovam piederēja 25,6% akciju, Andrejam Svirčenkovam - 16,97%, bet pārējiem akcionāriem piederēja mazāk nekā 10%.

Šogad trešā ceturkšņa beigās «Norvik banka» strādāja ar 155 000 latu peļņu iepretim 7,69 miljonu latu zaudējumiem pērn septembra beigās.

«Vjatka Bank» ir dibināta 1990.gada novembrī.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu