Sociālais uzņēmums «Otrā elpa»: MTG TV projekts ir jauns un nebijis Latvijā (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Labdarības uzņēmuma «Otrā elpa» pārstāve Sabīne Sīle-Eglīte pauž atbalstu jaunajam «MTG TV Latvia» projektam «Labas gribas uzņēmējs». Viņasprāt, tas esot inovatīvs un nebijis projekts, kas veicinās sociālās uzņēmējdarbības attīstību Latvijā.

Sociālais uzņēmums «Otrā elpa» ir labdarības uzņēmums. Tā pamatvērtības ir labdarība, sociālā atbildība un vide, vēsta uzņēmuma pārstāve Sabīne Sīle-Eglīte.

«Otrā elpa» sniedz atbalstu sabiedrībai, kurai ir dažāda veida problēmas: tiek nogādātas dažādas mantas sociālajām institūcijām, kā arī mantas pārdod privātpersonām.

Kā uzņēmums tiek pie mantām?

«Mantas tiek ziedotas brīvprātīgi. Pārsvarā tie ir indivīdi. Gadās, ka arī reizēm organizācijas ziedo mantas - biroja mēbeles,» atklāj uzņēmuma pārstāve.

Rīgā ir divi labdarības veikali, kur var ziedot savas mantas: «Otrā elpa. BB» un «Otrā elpa. Stabu». Kā arī šomēnes tirdzniecības centrā «Domina» ir atvērta labdarības mājiņa, kas pieņem ziedotās mantas, pauž Eglīte.

Viņa atklāj, ka pērn bija ap 11 000 ziedotāju, bet šobrīd vidēji dienā ziedo savas mantas ap 20 cilvēku.

Iegūtie līdzekļi tiek ieguldīti dažādos labdarības projektos

«Pagājušo gadu atbalstījām ap 20 projektu. Tās bija bērnu nometnes, vēl nesen atbalstījām projektu «Aicinājums tev», kas strādāja ar cilvēkiem, kuriem ir invaliditāte,» stāsta sociālā uzņēmuma «Otrā elpa» pārstāve.

Labdarības uzņēmums «Otrā elpa» vēl domā, vai piedalīties MTG TV izsludinātajā projektā «Labas gribas uzņēmējs», jo uzņēmumam «Otrā elpa» ir lielāks atbalstāmo loks, ne tikai bērni. Tomēr sociālā uzņēmuma pārstāve Eglīte pauž, ka vēl ir laiks pieteikties projektam līdz septembrim.

«Otrā elpa» atzinīgi vērtē MTG TV labdarības projektu

Viņasprāt, MTG TV projekts ir jauns un inovatīvs solis sociālo uzņēmēju atbalstam. Latvijā sociālā uzņēmējdarbība ir vēl jauna un neiepazīta. Kaut arī citur Eiropā tā jau ir ierasta prakse, uzskata Eglīte.

Viņa domā, ka projekts «Labas gribas uzņēmējs» popularizēs sociālo uzņēmējdarbību Latvijā.

«Šāda mēroga kampaņa ir kaut kas nebijis Latvijā. Līdz šim daudzi baidījās atbalstīt jaunas idejas, kurām Latvijā vēl nav skaidras definīcijas. Tomēr tagad ir uzņēmums, kurš ir gatavs atbalstīt idejas, kuras vēl ir procesā,» stāsta labdarības uzņēmuma «Otrā elpa» pārstāve.

«MTG TV Latvia» kanāli TV3 un 3+ kopā ar bezpeļņas organizāciju «Reach for change» īsteno jaunu un nebijušu sociālo projektu «Labās gribas uzņēmējs». Projekta mērķis ir atrast cilvēkus, kuru idejas spēj padarīt bērnu pasauli labāku, un palīdzēt šiem cilvēkiem pārvērst idejas veiksmīgā biznesā. Projekta uzvarētājs saņems finansiālu atbalstu 45 000 eiro, lai spētu realizēt sociālās uzņēmējdarbības ideju.

Ikviens, kuram ir idejas, kā veicināt bērnu labklājību, un kurš vēlas savus nodomus realizēt sociālā uzņēmējdarbībā, aicināts pieteikties mājas lapā www.labasgribasuznemejs.lv. Pieteikumi projektam «Labās gribas uzņēmējs» tiks gaidīti līdz šī gada 14.septembrim.

Pieteikuma anketa šeit

Pieteikšanās vadlīnijas projektam «Labās gribas uzņēmējs» atrodamas šeit

Informācija par «Reach for change» aktivitātēm atrodama šeit

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu