Pērn atjaunoti 297 kilometri meža ceļu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/oatsy40

Pagājušajā gadā AS «Latvijas Valsts meži» (LVM) struktūrvienība «Meža infrastruktūra» uzbūvējusi jaunus un rekonstruējusi jau esošos meža autoceļus 297 kilometru garumā, kas par 40 kilometriem pārsniedz plānoto darbu apjomu, informēja LVM pārstāvji.

Pagājušā gada laikā kopumā uzbūvēti 115 jauni meža autoceļi, no kuriem 177 kilometri ir jaunbūvēti, bet 120 kilometri - rekonstruēti jau esošie ceļi.

Visvairāk objektu uzbūvēts Dienvidkurzemē - 57 kilometri.

Kā norāda «Meža infrastruktūras» Ekonomikas daļas vadītājs Matīss Bičevskis, pagājušais gads esot pierādījis, ka paaugstinās būvnieku disciplīna. Atsevišķos objektos vēl atlikuši pēdējie darbi, kas tiks pabeigti 2015.gada pirmajā pusē, un ceļi būs pieejami kokmateriālu transportam.

«Šo gadu sākam ar 100% noslēgtiem ceļu būvniecības līgumiem, kas ar optimismu ļauj lūkoties arī šajā gadā. Kopumā meža autoceļu darbus veikuši 38 būvnieki vai būvnieku apvienības, no kurām lielākās pēc uzbūvēto objektu apjoma ir SIA «Rubate», SIA «Zemgales meliorācija» un SIA «Auto Alianse«,» atzina Bičevskis.

Viņš arī norādīja, ka kopējais būvniecības apjoms turpmāk gaidāms stabils - no 250 līdz 300 kilometriem gadā. Tāpat tiks turpināti arī ceļu seguma atjaunošanas darbi, kuru mērķis ir sasniegt ceļu blīvumu 1,5 kilometri uz katriem 100 hektāriem, nodrošinot stabilas piegādes kokmateriālu pircējiem.

LVM struktūrvienības «Meža infrastruktūra» galvenie uzdevumi ir meža autoceļu un tiltu būvniecība, pārraudzība un uzturēšana, meža meliorācijas sistēmu atjaunošana.

Kā ziņots, katru gadu LVM atjauno aptuveni 20 000 hektāru meža un izkopj 40 000 hektāru jaunaudžu, tādējādi nodrošinot ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu.

Uzņēmumam pieder 1,62 miljoni hektāru apsaimniekotas valsts mežu zemes, tajā skaitā 1,59 miljoni hektāru meža zemes, no kuras 1,35 miljoni hektāru ir mežs. Kā dabas aizsardzības teritorijas tiek apsaimniekoti 0,32 miljoni hektāru jeb 20% no LVM valdījumā esošās zemes kopplatības. 100% uzņēmuma akciju pieder valstij, un to turētāja ir Zemkopības ministrija.

Kā ziņots, LVM 2013.gadā strādāja ar 259,89 miljonu eiro apgrozījumu un 60,49 miljonu eiro peļņu, kas ir pieaugums par attiecīgi 3% un 23%, salīdzinot ar 2012.gadu, liecina «Firmas.lv» dati. LVM apgrozījums 2012.gadā bija 253,39 miljoni eiro, bet peļņa - 54,85 miljoni eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu