«Lāčplēsis» gūst kārtējo uzvaru

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PUB

Turpinot jau 2014. gadā aizsākto sasniegumu virkni, alus «Lāčplēsis» jau atkal guvis starptautisku atzinību. Šoreiz Lāčplēša Dzintara zaigojošā dzintara krāsa un izteiktā garša un aromāts novērtēti 2015. gada Starptautiskajā Dzērienu Apbalvojumu (International Brewing Awards) ceremonijā Lielbritānijā.

Kamēr kinomīļi, aktieri un režisori ar nepacietību gaidīja 87. akadēmijas balvu ceremonijas rezultātus, alus darīšanas pasaule ar aizturētu elpu gaidīja noslēdzamies gluži citu, nebūt ne mazsvarīgāku pasākumu. No 10. līdz 12. februārim Lielbritānijā notika balvu pasniegšana, ko pamatoti var uzskatīt par alus darītāju «Oskaru» – 2015. gada Starptautiskā Dzērienu Apbalvojumu ceremonija. Lāčplēsis, paļaujoties uz pārbaudītu alus cienītāju izvēli, šajā konkursā piedalījās ar Lāčplēša Dzintara – šis lēmums nu vainagojies ar panākumiem.

Lāčplēša Dzintara alus atstāja lielisku iespaidu uz konkursa starptautiskajiem ekspertiem, tāpat kā pagājušajā gadā Pasaules Alus Kausā. Lāčplēsis neatstāja nekādas cerības sāncenšiem. 43 tiesnešu kolēģija, izvērtējot teju 1000 dažādas alus šķirnes no 23 valstīm, izraudzījās Dzintara par sudraba medaļas ieguvēju. Šī uzvara kārtējo reizi liecina par Lāčplēša aldaru iemaņām un meistarību, kas nes uz priekšu Latvijas alus tradīcijas.

Šie nesenākie panākumi seko 2014. gada atzinību pēdās – Lāčplēša dzintara saņēma bronzas medaļu teju 5000 alu konkurencē Pasaules Alus Kausā ASV, tikmēr Lāčplēsis Extra un 3 iesalu guva atzinību Briseles Starptautiskajā Kvalitātes Institūtā. Papildus visiem šiem sasniegumiem, Lāčplēsis arī pārspēja Ginesa pasaules rekordu par visvairāk vienlaikus atvērtām skārdenēm, ar alus cienītāju palīdzību atdarītās 708 skārdenes, teju trīskārt pārsita iepriekšējo rekordu – 250.

Pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga jūsu veselībai!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu