PTAC: pērn Latvijā izsniegto ātro kredītu apmērs samazinājies par 19,8%

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Latvijā pagājušajā gadā izsniegto ātro kredītu apmērs samazinājies par 19,8%, trešdien Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā norādīja Patērētāju tiesību un aizsardzības centra (PTAC) pārstāvis.

Viņš informēja, ka 2014.gada pirmajā pusgadā ātro kredītu apmērs samazinājās par 29,6%, bet otrajā - par 8,5%.

Atbilstoši PTAC datiem

pērn 32,2% no ātro kredītu atmaksas kavējās.

Vienlaikus gandrīz puse ātro kredītu ņēmēji pagarina aizdevuma atdošanas termiņu, tostarp

29,7% kredītus pagarina trīs un vairāk reižu.

Jau ziņots, ka Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija deputāti sēdē trešdien centās turpināt gatavot apstiprināšanai otrajā lasījumā grozījumus Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, kas paredz stingrāku regulējumu ātro kredītu izsniegšanai, tostarp aizliedzot tos piešķirt naktīs.

Parlaments attiecīgos likuma grozījumus saņēma mantojumā no 11.Saeimas, un šogad 11.martā tautsaimniecības komisija atsāka skatīt attiecīgo likumprojektu. Iepriekšējā komisijas sēdē deputāti neatbalstīja priekšlikumu par nebanku kreditētāju uzraudzības nodošanu Finanšu un kapitāla tirgus komisijai. Šobrīd to dara Patērētāju tiesību aizsardzības centrs.

Tomēr šodien komisijas sēdē grozījumu skatīšana tika pārtraukta - tā kā deputāts Ivars Zariņš («Saskaņa») nebalsoja par vienu no grozījumu priekšlikumiem, sēdē vairs nebija kvoruma, tādēļ to nācās pārtraukt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu