«LDz apsardzes» apgrozījums pērn pieaug par 9%; peļņa - 30,8 tūkstoši eiro

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas dzelzceļa kompānijas «Latvijas dzelzceļš» (LDz) meitasuzņēmums «LDz apsardze» pērn strādāja ar 6,82 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9% vairāk nekā 2013.gadā, un 30,8 tūkstošu eiro peļņu, kas ir par 38,9% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina datubāzē «Lursoft» pieejamais kompānijas finanšu pārskats.

Tajā norādīts, ka 2014.gadā uzņēmuma ieņēmumi no fiziskās apsardzes pakalpojumiem bija 5,503 miljoni eiro, kas ir par 7,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt ieņēmumi no tehniskās apsardzes pakalpojumiem pērn pieauga par 13,4% - līdz 1,291 miljonam eiro.

Pērn uzņēmuma pamatlīdzekļu atjaunošanā, modernizācijā un iegādē «LDz apsardze» kapitālieguldījumi bijuši 41,1 tūkstotis eiro.

Uzņēmuma vadība prognozē, ka joprojām paredzams augsts zādzību un citu noziedzīgu nodarījumu risks, līdz ar to sniegto pakalpojumu nodrošināšanai būs nepieciešami papildus resursi. «»LDz apsardze» turpinās iesākto tehniskās apsardzes pakalpojumu attīstību, pilnveidojot tehniskās iespējas un palielinot tehniskās apsardzes pakalpojumu apjomu,» teikts «LDz apsardze» vadības ziņojumā.

Savukārt ārpus koncerna pakalpojumu apjoma palielināšanai «LDz apsardze» plāno orientēties uz pakalpojumu piedāvāšanu industriālo objektu apsardzē un pakalpojumu apjoma palielināšanu reģionos, kur pašreiz izveidotas operatīvās reaģēšanas grupas.

Kompānijā atzīmē, ka tās galvenais klients ir LDz, kas nodrošina 93% no uzņēmuma apgrozījuma, līdz ar to uzņēmuma lielākais risks ir tiešā atkarība no koncerna darbības veiksmēm vai neveiksmēm. «»LDz apsardze» nav iespējas mazināt riskus, kas ietekmē koncerna saimniecisko darbību. Tomēr, lai mazinātu tiešo atkarību no koncerna sabiedrība cenšas piesaistīt arī citus ārējos klientus, pēdējo triju gadu laikā, ieņēmumi no ārējiem klientiem pieauguši par 81%,» skaidro «LDz apsardze» vadība.

Pēc vadības ziņojumā teiktā, lai mazinātu ar darba spēka izmaksu izmaiņām saistītos riskus, uzņēmums pēdējos gados ir kāpinājis ieņēmumus no tehniskās apsardzes un ar to saistītajiem pakalpojumiem, kā rezultāta darba spēka izmaksu īpatsvars attiecībā pret neto apgrozījumu pēdējo triju gadu laika ir samazinājies par 5%.

2013.gadā «LDz apsardze» strādāja ar 6,257 miljonu eiro apgrozījumu un 22,2 tūkstošu eiro peļņu.

«LDz apsardze» ir valstij piederošā «LDz» meitasuzņēmums. Kompānija reģistrēta 2003.gadā un tās pamatkapitāls ir 298,8 tūkstoši eiro, liecina datubāzes «Lursoft» informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu