Atbalstīs vietējās attīstības stratēģiju projektus zivsaimniecībā par vairāk nekā € 14 miljoniem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Laikā līdz 2023.gadam zivsaimniecībā būs pieejams vairāk nekā 14 miljonu eiro atbalsts, kas tiks novirzīts vietējās attīstības stratēģijas īstenošanai, paredz šodien valdības atbalstītie noteikumi, kas nosaka valsts un Eiropas Savienības (ES) atbalsta piešķiršanas kārtību Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda pasākumam «Sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģiju īstenošana».

Saskaņā ar programmu zivsaimniecības attīstībai 2014.-2020.gadam pasākumā «Sabiedrības virzīta vietējā attīstība» līdz 2023.gadam kopējais pieejamais finansējums ir 14 700 000 eiro, no tiem ES fonda finansējums 85% jeb 12 495 000 eiro un valsts budžeta finansējums 15% jeb 2 205 000 eiro, ko plānots sadalīt vienādās daļās uz visiem astoņiem atbalstam attiecināmajiem gadiem.

Atbalsts paredzēts projektu īstenošanai zivsaimniecībai nozīmīgajās teritorijās, kas ir iekļautas vietējo rīcības grupu izstrādātajās attīstības stratēģijās.

Atbalstu varēs saņemt darbībām pievienotās vērtības veidošanai un inovācijas veicināšanai visos zvejas un akvakultūras produktu piegādes ķēdes posmos, darbību dažādošanai zivsaimniecības nozarē, zvejas vai jūras kultūras mantojuma izmantošanas veicināšanai, vides resursu vairošanai vai izmantošanai, kā arī klimata pārmaiņu mazināšanai.

Noteikumu projekts nosaka atbalsta saņemšanas nosacījumus un iesniedzamos dokumentus. Vietējās attīstības stratēģijas īstenošana notiek atklātu projektu iesniegumu konkursu veidā.

Uz atbalstu pasākumā varēs pretendēt fiziskas un juridiskas personas, tostarp vietējās pašvaldības.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā «Latvijas Vēstnesis».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu