«Forum Cinemas» Lietuvā piespriež € 1,384 miljonu sodu par karteļa vienošanos

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Somijas kapitāla kompānijai «Forum Cinemas», kas Lietuvā pārvalda kinoteātrus Viļņā, Kauņā, Klaipēdā, Panevēžā un Šauļos, būs jāmaksā 1,384 miljonu eiro naudassods par karteļa vienošanos, piektdien nolēmusi Lietuvas Konkurences padome.

Tā atzinusi, ka kinoteātri «Forum Cinemas», «Multikino Lietuva» un «Cinamon Operations» savā starpā saskaņojuši biļešu cenas.

«Izmeklēšanas materiāli liecina, ka kompānijas, kas pārvalda kinoteātrus Viļņā un Kauņā, piekrītot «Forum Cinemas» iniciatīvai, atteikušās no skatītājiem draudzīgām ģimeņu, nedēļas nogales un citām akcijām, kā arī no atlaidēm skatītāju iemīļotām filmām. «Forum Cinemas» nepārprotami mudinājusi savus konkurentus turēties pie «pieņemtās prakses» neparedzēt atlaides kinofilmu rādīšanas sākumā,» paziņojumā presei norāda padomes locekle Jolanta Ivanauskiene.

Pēc viņas teiktā, ja kompānijas nebūtu piedalījušās kartelī attiecībā uz cenām, tās būtu varējušas piedāvāt skatītājiem vairāk akciju vai lētākas biļetes.

Kompānijas «Multikino Lietuva» un «Cinamon Operations» atzinušas dalību kartelī, tādēļ tās atbrīvotas no naudassodiem attiecīgi 99 200 un 138 800 eiro apmērā.

Savukārt «Forum Cinemas» noliegusi, ka piedalījusies karteļos un saskaņojusi savu darbību ar «Multikino Lietuva» un «Cinamon Operations».

Vienošanās starp «Forum Cinemas» un «Multikino Lietuva» Viļņā pastāvējusi gandrīz divus gadus, bet starp «Forum Cinemas» un «Cinamon Operations» - vairāk nekā trīs gadus.

Pie «Forum Cinemas», kas Lietuvā pārvalda sešus kinocentrus, pieder filmu izplatītāja «Forum Cinemas Home Entertainment», kas ieņem tirgus lielāko daļu. Kompāniju «Forum Cinemas» kontrolē Somijas «Nordic Cinema Group Holding».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu