Stradiņa slimnīcai idevies apgūt ERAF piešķirtos € 28 miljonus jaunā korpusa būvniecībai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire / LETA

Paula Stradiņa klīniskajai universitātes slimnīcai izdevies apgūt Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) piešķirtos līdzekļus slimnīcas jaunā korpusa būvniecībai un papildu līdzekļi nebūs jāmeklē, apliecināja slimnīcā.

Kā pastāstīja slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle, lai izlietotie līdzekļi tiktu attiecināti uz jaunā korpusa būvniecības izmaksām, līdz šī gada beigām no kopējā 28 miljonu eiro lielā līdzfinansējuma bija vēl nepieciešams apgūt sešus miljonus eiro. Ņemot vērā būvniecības darbu izpildi novembrī un decembrī, Eiropas Savienības struktūrfondu finansējums ir apgūts.

To apstiprināja arī Stradiņa slimnīcas valdes loceklis Normunds Štāls, norādot, ka ERAF līdzekļi netiks zaudēti un šobrīd vien jāveic pēdējie maksājumi.

Lai finansējuma apguve tiktu atzīta pilnībā, līdz gada beigām slimnīcai jāveic maksājums saskaņā ar izpildītajiem darbiem un attiecīgi līdz 2016.gada 15.janvārim jāiesniedz Centrālajā finanšu līgumu aģentūrā (CFLA) maksājuma pieprasījums. CFLA veic pārbaudi par finansējuma izlietojumu atbilstoši ERAF līgumam, un, to akceptējot, pārskaita attiecīgo finansējumu slimnīcai, skaidroja Sīle.

Kā ziņots, Stradiņa slimnīcas jaunā korpusa būvniecībai pieejami 24 miljoni eiro no ERAF līdzekļiem, tomēr kopumā attiecināmo izmaksu segšanai pieejami 28,5 miljoni eiro, iepriekš klāstīja veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

Ja kādu daļu no ERAF finansējuma neizdotos apgūt, trūkstošā daļa būtu jāfinansē no citiem avotiem.

Savukārt visu ERAF finansējumu nāktos zaudēt, ja Stradiņa slimnīcas jaunais korpuss netiktu pabeigts līdz 2017.gada 31.martam vai, pagarinot nodošanas termiņus, - līdz 2019.gada 31.martam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu