«Virši-A» slēgs nerentablās degvielas uzpildes stacijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Ņemot vērā uzņēmuma attīstības stratēģiju, kā arī izvērtējot līdzšinējo atsevišķu degvielas uzpildes staciju (DUS) finanšu rezultātus un tehnisko stāvokli, «Virši-A» pieņēmusi lēmumu slēgt četras DUS, kas atrodas mazapdzīvotās vietās, informēja uzņēmumā.

Uzņēmuma stratēģija ietver ilgtermiņa attīstības modeli, kas paredz nepieciešamību uzlabot un modernizēt «Virši-A» DUS tīklu, rūpīgi izvērtējot katras stacijas darbību, kā arī ieviest vienotu un mūsdienīgu konceptu visā tīklā, kas būtu atbilstošs klientu vēlmēm un vajadzībām.

Uzņēmuma vadītājs Jānis Riekstiņš skaidro, ka, izvērtējot pērnā gada darbības rādītājus un konkrētu DUS tehnisko stāvokli, secināts, ka ir jāslēdz vairākas nerentablas stacijas. Konkrētie DUS bez papildu investīcijām nevar turpināt savu darbību, jo tām nepieciešami būtiski tehniskie uzlabojumi. Savukārt investēt šajās stacijās nevarot, ņemot vērā staciju zemos ieņēmumus. Šīs stacijas atrodoties reģionos, mazapdzīvotās vietās, kur iedzīvotāju aktivitāte ir ietekmējusi konkrēto degvielas uzpildes staciju darbību.

Kā uzsver Riekstiņš, DUS slēgšana ir nepieciešams solis veiksmīgai uzņēmuma izaugsmei, kas nākotnē uzlabos kopējo tīkla attīstību. Lielākajai daļai slēgto staciju darbinieku ir piedāvāts alternatīvs darbs uzņēmumā.

2016. gada janvārī tiks slēgtas šādas degvielas uzpildes stacijas: DUS «Ērberģe», DUS «Ģikši», DUS «Lēdmane» un DUS «Blāzma».

Slēgto DUS tuvumā uz valsts galvenās nozīmes ceļiem atrodas citas «Virši» degvielas uzpildes stacijas, kas kalpos kā alternatīvas konkrēto DUS slēgšanas gadījumā.

AS «Virši-A» reģistrēta 1995.gadā, tās pamatkapitāls ir 910 560 eiro, liecina «Firmas.lv» informācija. 2014.gadā «Virši-A» apgrozīja 110,8 miljonus eiro un nopelnīja 804 674 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu