Videi draudzīgai transporta infrastruktūrai no ES fondiem pieejami 96 miljoni eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Videi draudzīga sabiedriskā transporta infrastruktūrai no Eiropas Savienības (ES) fondiem būs pieejami 96 miljoni eiro, informēja Satiksmes ministrijā.

Valsts sekretāru sanāksmē (VSS) izsludināts Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts, kas paredz veicināt videi draudzīga sabiedriskā transporta izmantošanu un pasažieru pieaugumu tajā.

Pasākumā «Attīstīt videi draudzīgu sabiedriskā transporta infrastruktūru (sliežu transportu)» plānots īstenot projektus pilsētās, kurās tiek veikti pasažieru pārvadājumi ar tramvaju - Rīgā, Daugavpilī un Liepājā. Pasākuma ietvaros

Daugavpilī un Liepājā plānots izbūvēt vai uzlabot kopumā astoņu kilometru tramvaju līniju.

Mērķis ir veicināt videi draudzīga sabiedriskā transporta izmantošanu, kā rezultātā pieaugs to pasažieru skaits, kas izmantos videi draudzīgu transportu.

MK noteikumu projekts nosaka pasākumam plānoto kopējo Kohēzijas fonda (KF) finansējuma apjomu - 96 miljoni eiro.

Rīgā plānots izveidot jaunu tramvaja maršrutu Skanstes rajonā.

Plānots, ka jaunā maršruta izveide palielinās videi draudzīgā sabiedriskajā transportā pārvadāto pasažieru skaitu par vairāk nekā 1,2 miljoniem gadā.

Daugavpils pilsētā aktivitātes ietvaros ir plānots izveidot jaunu tramvaja maršrutu Forštadte-Stacija un veikt jauna posma izbūvi Vasarnīcu iela-Veselības iela-Daugavpils reģionālā slimnīca, tādējādi tramvaju transportam papildu piesaistot līdz 500 000 pasažieru gadā.

Uzlabojot tramvaju infrastruktūru Liepājas pilsētā, tostarp iegādājoties jaunus tramvaju vagonus, plānots, ka turpmāk ar tramvajiem tiks pārvadāti papildu 224 902 pasažieri gadā, kuri šobrīd pārvietojas ar privāto autotransportu.

Kā skaidro ministrijā, pasākuma īstenošana ļaus novirzīt pasažieru plūsmu no privātā uz sabiedrisko transportu, mazinot autotransporta plūsmu pilsētās. Tādējādi tiks attīstīta efektīva pilsētu transporta infrastruktūra un mazināts piesārņojums.

MK noteikumu projekts paredz, ka KF līdzfinansējums nepārsniedz 85% no projekta attiecināmajām izmaksām.

MK noteikumu projektā noteikts projektu īstenošanas maksimālais termiņš - 2023.gada 1.augusts.

Lai VSS izsludinātais MK noteikumu projekts stātos spēkā, par to būs jābalso valdībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu