PwC iegādājas biznesa un IT konsultāciju uzņēmumu «BITI»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Audita un biznesa konsultāciju uzņēmumsPwCiegādājās SIA «BITI», kas Latvijas tirgum sniedz tādus ar biznesa tehnoloģijām saistītus pakalpojumus kā kiberdrošība, lielapjoma datu analīze, risku izvērtēšana un izmaiņu pārraudzība.

Abu uzņēmumu zināšanu apvienošana nostiprināsPwCeksperta pozīcijas minēto pakalpojumu segmentā, vienlaikus paplašinot klientu portfeli Baltijā, teiktsPwCpaziņojumā medijiem.

Līdztekus jau esošajiem pakalpojumiem risku pārvaldībā, informācijas sistēmu (IS) ieviešanā, informācijas tehnoloģiju (IT) attīstības plānošanā un stratēģijas izstrādē, kā arī kopējās IT pārvaldības uzlabošanā, šis darījums paplašinaPwCzināšanu bāzi attiecībā uz kiberdrošības risku pārvaldību un lielapjoma datu analīzi.

Lielie un vidējie uzņēmumi atzinuši, ka kiberuzbrukumu apdraudējums, kā arī datu drošības trūkums ir viens no lielākajiem biznesa riskiem Latvijā.PwCun «BITI» speciālisti uzskata, ka lielapjoma datu analīzei privātajā biznesā ir milzīgs potenciāls, ko varētu izmantot, lai paaugstinātu efektivitāti, samazinātu dažādus riskus un likvidētu nelietderīgu resursu patēriņu, kas ir svarīgi jebkura mēroga uzņēmumam.

Līdz šim «BITI» sniedzis pakalpojumus lielākajiem Latvijas uzņēmumiem dažādās tautsaimniecībai nozīmīgās nozarēs - klientu vidū ir telekomunikāciju operatori «Latvijas Mobilais telefons», «Tele2», banka Citadele, «Ventspils nafta termināls un Latvijas Banka.»

PwCvaldes priekšsēdētāja un vadošā partnere Zlata Elksniņa-Zaščirinska darījuma nozīmi skaidro šādi: «»BITI» uzņēmuma iegāde ir likumsakarīgs solisPwCbiznesa attīstībā. Prasmīga tehnoloģiju izmantošana un datu apstrādes pakalpojumi kļūst arvien pieprasītāki visā pasaulē. ApvienojotPwCstarptautisko pieredzi ar «BITI inovatīvo pieeju, klienti Latvijā saņems«vislabāko iespējamo risinājumu.»

Savukārt «BITI» vadītājs Ēriks Dobelis domā, ka «BITI» lēmums integrētiesPwCstarptautiskajā tīklā pavēris iespējas piedāvāt unikālus, Latvijā izstrādātus pakalpojumus Baltijā un visā Eiropā.

PwCuzņēmumu tīklā 157 valstīs strādā vairāk nekā 208 000 speciālistu, kuri sniedz revīzijas pakalpojumus, kā arī nodokļu, juridiskās un biznesa konsultācijas.

Pēc «Firmas.lv» datiem, līdz šim «BITI» īpašnieki bija Ēriks Dobelis (60,19%) un Kaspars Veģeris (39,81%). «BITI» 2015.gadā apgrozīja 207 025 eiro un strādāja ar 56 467 eiro peļņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu