Būvniekiem svinīgi nodos VEF Kultūras pils atslēgas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Pirmdien, 2.maijā, uz rekonstrukcijas laiku būvniekiem tiks svinīgi nodotas VEF Kultūras pils atslēgas, informēja Rīgas domē.

Svinīgajā atslēgu nodošanas pasākumā piedalīsies kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S), domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR), kā arī Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (GKR), Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis, būvfirmas «Velve» valdes priekšsēdētājs Ainārs Leitēns un VEF Kultūras pils vadītāja Ženija Katkovska kopā ar radošajiem pils kolektīviem - tautas deju ansambli «Zelta sietiņš», senioru deju kolektīvu «Sendancis» un sieviešu kori «Daugavas vanadzes».

Atslēgas tiks nodotas kultūras pils 1.stāva vestibilā, Ropažu ielā 2, plkst.13.30.

Kultūras pils kā kultūras centrs darbību sāka 1960.gada 1.martā un ir lielākā Latvijas kultūras iestāde ar vairāk nekā 50 mākslinieciskajiem kolektīviem, studijām un interešu klubiem, kuros darbojas ap 3000 cilvēku - gan pirmsskolas vecuma bērni, gan pusaudži un jaunieši, gan vidējās un vecākās paaudzes rīdzinieki.

2009.gadā VEF Kultūras pils ieguva valsts aizsargājama arhitektūras pieminekļa statusu, un tagad tiks sākta ilgi gaidītā ēkas rekonstrukcija. Būvniecības darbi objektā varētu aizņemt pusotru gadu, tos plānots pabeigt 2017.gadā.

Jau vēstīts, ka no 2.maija VEF Kultūras pils uz pilnas rekonstrukcijas laiku tiks slēgta.

Rīgas domes Īpašuma departaments ir parakstījis līgumu ar būvfirmu SIA «Velve» par VEF Kultūras pils pārbūves un renovācijas darbu veikšanu. Līgumcena ir 8,97 miljoni eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN). Kopējās projekta izmaksas ar PVN ir aptuveni 11 miljoni eiro. No minētajām izmaksām 6,07 miljonus eiro plānots piesaistīt no Eiropas Savienības (ES) fondiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu