«Staburadzes» kūku pārdošanas apjoms šogad audzis par 14%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Šā gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika posmu pērn par 14% pieaudzis saldumu ražotāja «Orkla Confectionery&Snacks Latvija» (iepriekš «NP Foods») zīmola «Staburadze» toršu, kūku un citu konditorejas izstrādājumu noiets, liecina uzņēmuma pārdošanas rezultāti.

Kā aģentūru LETA informēja uzņēmuma mārketinga vadītāja Aija Ūdre, lielāko pieaugumu pēc apgrozījuma naudā piedzīvo tādi «Staburadzes» produkti kā torte «Cielaviņa» (46% pieaugums), torte «Roko» (37%), kūka «Napoleons» (36%), torte «Kārumniece» ar ķiršiem (35%) un kūciņas «Skudru pūznīši» (27%). Tomēr kopvērtējumā pircēju visiecienītāko «Staburadzes» toršu topā «Cielaviņai» un «Roko» pievienojas arī torte «Kristīne».

«Šogad sortimentam pievienojām jaunas svaigā tipa kūkas «Vēsma», «Mango» un medus kūku ar augļu-ogu pildījumu «Karlsons«. «Staburadzes» tortes un kūkas ir svētku simbols, kas aicina cilvēkus izcelt īpašus notikumus,» atzina Ūdres.

Kā ziņots pērn, atzīmējot «Staburadzes» 105 gadu jubileju, uzņēmums mainīja iepakojuma dizainu iecienītajām klasiskajām tortēm «Cielaviņa», «Kristīne», «Roko» un citām. Jauno iepakojumu dizaina izstrādē un produktu virzīšanā tirgū tika investēti 130 000 eiro.

Jau vēstīts, ka «Staburadzes» īpašniece ir norvēģu kompānija «Orkla», kura 2014.gada augustā iegādājās koncernu «NP Foods». 2014.gada oktobrī «Orkla» pieņēma lēmumu apvienot SIA «NP Foods», AS «Laima», AS «Staburadze» un AS «Latfood» vienā uzņēmumā, kura nosaukums ir «Orkla Confectionery and Snacks Latvija», bet SIA «Spilva» un AS «Gutta» apvienoti vienā uzņēmumā ar nosaukumu SIA «Orkla Foods Latvija».

«Orkla Confectionery & Snacks Latvija» pārstāv produktu zīmolus «Laima», «Selga», «Staburadze», «Ādažu čipsi» un «Taffel». Uzņēmums eksportē preces uz gandrīz 30 valstīm, tajā kopumā tiek nodarbināti 1330 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu