Gerhards: Pašvaldībām dažādi veicas ar mājokļu siltināšanas programmām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas pašvaldībām dažādi veicas ar mājokļu siltināšanas programmām, intervijā aģentūrai BNS sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA).

«Ir dažādi veicies. Ir labi piemēri, piemēram, Valmiera, Liepāja, Jelgava, kur pašvaldības, aktīvi iesaistoties, ir pierādījušas iedzīvotājiem, ka tas ir labi un vajadzīgi. Kāpēc Rīgā tas nav izdevies? Acīmredzot, te ir jautājums, kā pašvaldība organizē sadarbību ar iedzīvotājiem, kā tā nodrošina informāciju, dzīvokļu īpašnieku sadarbību. Ir daudz mehānismu, kā pašvaldība var ieinteresēt cilvēkus siltināt ēkas,» atzina Gerhards.

Viņš atzīmēja, ka

siltināta ēka tiešām ir būtisks ieguvums, ko cilvēki var just savā maciņā.

Turklāt šī nauda nāk no malas, to maksā valsts ar struktūrfondu palīdzību.

«Katrā ziņā mans viedoklis ir tāds, ka cilvēkiem vajadzētu ļoti nopietni pārdomāt, kāpēc ir nepieciešama mājas siltināšana. Ņemot vērā attīstības tendences un klimata politiku, mums ir jādomā, kā samazināt energopatēriņu. Līdz ar to,

labāk to izdarīt šodien, izmantojot Eiropas līdzfinansējumu, nekā nākotnē par lielāku naudu.

Neviens nevar garantēt, ka šādai programmai resursi būs pieejami arī nākamajā plānošanas periodā,» norādīja ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu