Norāda uz nesodāmību par pārkāpumiem maksātnespējas jomā; TM sola grozījumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Attiecībā uz pārkāpumiem maksātnespējas jomā pastāv nesodāmība, šodien Saeimas atbildīgās komisijas sēdē sacīja Latvijas Komercbanku asociācijas (LKA) padomnieks Kazimirs Šļakota. Līdzīgi izteicās arī deputāte Inga Bite (LRA).

Šļakota Juridiskās komisijas sēdē norādīja, ka pastāv nesodāmība par krāpniecību un pārkāpumiem, līdz ar to tiek zaudēta uzticība iekšlietu sistēmai un gala rezultātā arī tiesai. Lai atgūtu uzticību, ātru risinājumu atrast nevarēs, norādīja LKA padomnieks.

Bite skaidroja - izskanējis, ka par pārkāpumiem maksātnespējas jomā līdz reālam sodam netiek nonākts, problēmas jau ir attiecībā uz izmeklēšanas procesu.

Tieslietu ministrijas (TM) valsts sekretāra vietniece Laila Medina norādīja, ka tiks sagatavoti grozījumi vairākos likumos, arī Krimināllikumā, lai rastu risinājumu Šļakotas minētajai problēmai.

Kā ziņots, Saeimas Juridiskā komisija šodien atbalstīja rosinājumu līdz 1.augustam pagarināt priekšlikumu iesniegšanas termiņu Maksātnespējas likuma grozījumiem, ar kuriem plānots virzīties uz maksātnespējas jomas sakārtošanu.

Termiņa pagarināšana tika saistīta arī ar TM gaidāmajiem priekšlikumiem, kas vēl tiek gatavoti un kuru iesniegšana virzībai uz izskatīšanu valdībā plānota jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu