Salu tilta remontam piesaistīs ES līdzfinansējumu - € 9,5 miljonus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire/LETA

Rīgas dome otrdien apstiprināja lēmumprojektu, kas paredz piesaistīt Salu tilta remontam 9,485 miljonu eiro Eiropas Savienības (ES) līdzfinansējumu.

Jau sākotnēji Salu tilta kompleksa atjaunošanas, pārbūves un rekonstrukcijas darbiem ticis plānots piesaistīt ES līdzekļus. Rīgas domes Satiksmes departamenta sagatavotais projekta pieteikums Salu tilta kompleksa atjaunošanai ir atkārtots mēģinājums piesaistīt tilta būvniecībai Eiropas Kohēzijas fonda līdzekļus.

Pēc 2014.gada oktobrī izdotā Ministru kabineta rīkojuma stāšanās spēkā un projekta priekšlikuma apstiprināšanas Satiksmes ministrijā, tika noslēgts trīspusējs sadarbības līgums starp Satiksmes ministriju, Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA) un Rīgas pilsētas pašvaldību par 1.kārtas projekta priekšlikuma «Salu tilta kompleksa rekonstrukcija» ieviešanu. Par šī projekta atbildīgo institūciju Rīgas dome noteica Satiksmes departamentu.

Paralēli sāktajiem Salu tilta rekonstrukcijas darbiem Satiksmes ministrija turpināja precizējošu darbu pie Ministru kabineta noteikumu izstrādes. Jaunie noteikumi tika apstiprināti 2016.gada 15.martā, un pēc tam CFLA uzaicināja Rīgas domi iesniegt jaunu projekta pieteikumu, taču, tā kā tagad projekta izpildē noteiktos darbus regulē cits juridiskais ietvars, par jauna projekta pieteikuma iesniegšanu bija nepieciešams pieņemt jaunu Rīgas domes lēmumu.

Ja Satiksmes departamenta sagatavotais un Rīgas domes apstiprinātais projekts tiks atbalstīts, tad Rīgas dome no ES varētu iegūt 9 484 671 eiro. Pašvaldības līdzfinansējums būtu 1 673 766 eiro apmērā.

Šobrīd norisinās Salu tilta otrās kārtas projektēšanas darbi, kuru sākotnēji lēstās izmaksas 12 miljoni eiro esot pārsniegtas, sasniedzot 14 miljonu slieksni.

Jau vēstīts, ka 2014.gadā sāktie Salu tilta renovācijas darbi tika uzticēti pilnsabiedrībai «LNK Industries», kuras sastāvā ietilpst «Latvijas tilti», «Enforst» un «TTS».

Tāpat vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) jūnijā paziņoja par kādu sāktu kriminālprocesu saistībā ar Rīgas domes Satiksmes departamenta iepirkumu būvniecības jomā.

Būvkompānijas «LNK Industries» valdes loceklis Davids Lipkins preses brīfingā pavēstīja, ka KNAB veiktās izmeklēšanas darbības pret «LNK Industries» darbiniekiem veiktas saistībā ar Rīgas domes iepirkumu par papildu darbiem Salu tilta rekonstrukcijā.

Lipkins skaidroja, ka Salu tilta rekonstrukcijai bija divi iepirkumi - «lielais konkurss» par tilta rekonstrukciju vairāk nekā astoņu miljonu eiro vērtībā, kā arī «mazais konkurss» par papildu darbiem, tostarp gājēju galerijas rekonstrukciju, aptuveni pusotra miljona eiro vērtībā. KNAB izmeklēšana esot saistīta ar pēdējo no tiem.

Tāpat ziņots, ka Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) 10.jūnijā apturējis Rīgas domes Satiksmes departamenta iepirkuma konkursu par Salu tilta kompleksa otrās kārtas pārbūvi, liecina IUB mājaslapā publicētā informācija. Pēc tam minētā iepirkuma konkursa nolikums grozīts un pagarināts arī piedāvājumu iesniegšanas termiņš. Pretendenti varēja pieteikties līdz 27.jūnijam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu