Gjensidige Baltic: Iedzīvotāji interesējas par polisēm ar iekļautu terorisma risku

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Iegādājoties ceļojumu apdrošināšanu, iedzīvotāji izrāda ar vien lielāku interesi par polises noteikumiem un polisē iekļauto risku segumu, tai skaitā arī par terorisma risku. Papildus tam, aizvien biežāk Latvijas iedzīvotāji priekšroku dod Dienvidāzijas valstīm, kur situācija ir stabilāka nekā Eiropā,» analizējot tendences ceļojumu apdrošināšanas segmentā, atzīst AAS Gjensidige Baltic Baltijas personu apdrošināšanas nodaļas vadītāja Ludmila Ščegoļeva.

Pēc vairākkārtējiem terora aktiem Eiropā un Turcijā, kas tradicionāli bijis iecienīts ceļojumu galamērķis Latvijas iedzīvotājiem, pēdējos mēnešos vērojamas izmaiņas iedzīvotāju ceļojumu paradumos izvēloties ceļojumu galamērķi un ceļojumu apdrošināšanas polises segumu.

Gjensidige mainīja ceļojumu apdrošināšanas noteikumus, kā papildus riska segumu iekļaujot terorismu, kas tradicionāli bija viens no ārkārtas jeb force majeure gadījumiem. «Redzam, ka jaunais piedāvājums ar paplašināto segumu ir aktuāls. Agrāk ceļojumu apdrošināšana nereti bija pavirši izdarīts «pēdējā brīža pirkums», kas vairāk iegādāts tāpēc, ka to pieprasa noteikumi, nevis tāpēc, ka cilvēki pieļautu - polise tiešām var būt noderīga. Bieži ceļojumu polisi pirka, neiedziļinoties noteikumos vai izmantoja bankas karšu apdrošināšanas piedāvājumus. Tagad situācija ir mainījusies un iedzīvotāji aizvien biežāk uzdod papildjautājumus, interesējas par kārtību, kādā sazināties ar apdrošinātāju, ja ceļojuma laikā notikusi nelaime, pārliecinās, vai un kā apdrošinātājs palīdzēs, ja ceļojuma galamērķa valstī notiks terora akts,» izmaiņas iedzīvotāju paradumos skaidro Ludmila Ščegoļeva.

Gjensidige Baltic iekļāva ceļojumu polises segumā terorisma risku, kas sedz medicīnas un repatriācijas izdevumus līdz 10 000 eiro, kompensē lidojuma aizkavēšanos un ar to saistītus izmitināšanas izdevumus, maksā kompensāciju traumu gadījumos. Spēkā esošs ir arī ceļojuma atcelšanas segums, gadījumiem, ja izdots pēkšņs valsts institūciju oficiāls paziņojums par nedrošu situāciju ceļojuma galamērķī. Tas paredz, ka gadījumos, kad klients, kas apmaksāja ceļojumu saņem paziņojumu par izsludinātu nedrošu situāciju ceļojuma galamērķī, Gjensidige Baltic atlīdzina klientam visus ar neuzsākto ceļojumu saistītos izdevumus.

Papildus rūpīgākai ceļojumu apdrošināšanas polises izvēlei, Gjensidige Baltic speciālisti novērojuši, ka pakāpeniski mainās arī ceļojumu galamērķi - aizvien biežāk priekšroka tiek dota Dienvidāzijas valstīm, Kanāriju salām, Karību jūras valstīm, Itālijas dienvidiem, kur politiskā situācija ir stabilāka.

Gatavojoties ziemas ceļojumu sezonai, Gjensidige Baltic Baltijas personu apdrošināšanas nodaļas vadītāja iesaka pārdomāti izvēlēties polises segumu un, ja ir neskaidri jautājumi, sazināties ar profesionāliem konsultantiem, lai polises segums atbilstu politiskajai situācijai valstī un paredzamajām aktivitātēm ceļojumu laikā.

«Ceļojumi piedāvājumi uz Turciju un Ēģipti ir ļoti pievilcīgi cenas ziņā, taču no drošības aspekta pirms turp dodoties, iesakām rūpīgi izvēlēties piemērotāko apdrošināšanas polisi un atbildīgi izturēties arī pret personisko drošību ceļojuma laikā. Savukārt, ziemas prieku baudītājiem, kas iecerējuši doties uz kalniem slēpot vai snovot, atgādinām pārliecināties par to, ka ceļojumu polisē ir atzīme par ziemas sportu.

Gjensidige Baltic arī atgādina, ka, dodoties uz kādu no Eiropas Savienības vai Eiropas ekonomiskas zonas valstīm, spēkā ir Eiropas veselības apdrošināšanas karte (EVAK), ko ikviens Latvijas iedzīvotājs var izņemt Nacionālajā veselības dienestā, bet kura nesedz repatriācijas izdevumus un citus riskus ko sedz apdrošināšanas polise.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu