«PrivatBank» valdē iecelts finansists ar darba pieredzi «Deutsche Bank» un «Commerzbank»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google Maps

Par AS «PrivatBank» valdes locekli kļuvis bijušais Vācijas «Deutsche Bank» un «Commerzbank» finanšu speciālists Roberts Kristians Šepfs. Viņš turpmāk atbildēs par «PrivatBank» biznesa stratēģijas un filiāļu tīkla attīstību.

Šepfs paziņojumā medijiem atzīst, ka par «PrivatBank» valdes locekli kļuvis «ļoti interesantā laikā, kad Latvijas banku sistēma piedzīvo nozīmīgas pārmaiņas». Notiek sektora konsolidācija, un bankām jāpārorientē darbība, ņemot vērā daudz stingrākas nozari regulējošās prasības nekā iepriekš.

Pēc Šepfa paustā, viņa līdzšinējā starptautiskā finanšu pieredze palīdzēs «PrivatBank» strādāt efektīvāk, par piemēru ņemot labāko Eiropas banku pieredzi un praksi. Jaunā «PrivatBank» valdes locekļa ieskatā «PrivatBank» ir ļoti labas izaugsmes perspektīvas gan vietējā tirgū, gan arī finanšu pakalpojumu eksporta jomā. «»PrivatBank» ir laba un stabila klientu bāze, konkurētspējīgi produkti un pakalpojumi, kā arī ļoti pieredzējuši speciālisti,» atzīmē bankas valdes loceklis.

«PrivatBank» informē, ka Šepfs guvis plašu starptautisku finanšu pieredzi, strādājot Vācijas bankās «Deutsche Bank» un «Commerzbank». Profesionālo karjeru Šepfs sāka Minhenē kā «Deutsche Bank» auditors. Vēlāk viņš «Deutsche Bank» centrālajā birojā Frankfurtē vairākus gadus vadīja «Deutsche Bank» filiāļu tīkla un meitasuzņēmumu audita grupas gan vietējā, gan starptautiskā līmenī.

No 1998. līdz 1999.gadam Šepfs vadīja «Deutsche Bank» Audita un konsultāciju departamentu Maskavā. Savukārt no 2000. līdz 2008.gadam viņš kā viceprezidents un darbības koordinators bija atbildīgs par «Deutsche Bank» biznesu un attīstību Centrālāzijas valstīs. No 2009.gada Šepfs strādāja «Commerzbank», kur bija atbildīgs par sadarbību ar Krievijas, NVS valstu, Mongolijas un Baltijas valstu finanšu institūcijām. No 2013.gada Šepfs bija «Commerzbank» augstākā līmeņa pārstāvis Baltijas valstīs.

Šepfs ieguvis augstāko izglītību banku darbības jomā, 1986.gadā absolvējot Finanšu un banku vadības institūtu Minhenē.

«PrivatBank» valdes priekšsēdētājs ir šopavasar ieceltais Aleksandars Kukičs, bet valdes locekļi ir arī Sandijs Vectēvs, Una Jansone un Inga Rumba.

Bankas valde tiek stiprināta pēc tam, kad pērn finanšu tirgus uzraugs sodīja «PrivatBank» par pārkāpumiem naudas atmazgāšanas prasību ievērošanā.

Kā ziņots, «PrivatBank» Latvijā šogad otro ceturksni noslēdza ar 4,76 miljonu eiro peļņu, bet grupas peļņa bija - 4,82 miljoni eiro. Bankas aktīvi jūnija beigās bija 512,73 miljonu eiro apmērā. Jūnija beigās «PrivatBank» pēc aktīviem bija 11.lielākā banka Latvijā.

Latvijas «PrivatBank» lielākais akcionārs ir Ukrainas «PrivatBank» (46,54%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu