Druķis: Pašvaldības viskūtrāk novērš pārkāpumus izglītības iestāžu ēku drošībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Pašvaldības viskūtrāk novērš pārkāpumus izglītības iestāžu ēku drošībā, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta panorāma» teica Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) vadītājs Pēteris Druķis.

Viņš atgādināja, ka birojs šogad ir pārbaudījis 254 izglītības iestādes un 40% no pārbaudītajām ēkām ir atklāti pārkāpumi.

Druķis norādīja, ka izglītības iestādes lielākoties ir pašvaldību īpašumā. Pašvaldības, salīdzinājumā ar valsts iestādēm un privāto sektoru, ir vismazāk naskas pārkāpumu novēršanā un tam tērē visvairāk laika, atzina BVKB vadītājs.

Viņš piebilda, ka lielākoties pārkāpumi saistīti ar ēkas nestspēju un nesošajām konstrukcijām, kamdēļ ir nepieciešami būtiski rekonstrukcijas darbi.

Druķis konkrētas izglītības iestādes neminēja, taču norādīja, ka visa informācija ir pieejama biroja mājaslapā. Tur ievietota karte ar visām pārbaudītajām ēkām un bīstamās ēkas ir atzīmētas ar sarkanu krāsu.

«Mūsu mērķis ir līdz 2019.gadam panākt, ka visa karte ir zaļā krāsā, kas nozīmē, ka ēkas ir drošas ekspluatācijā,» teica Druķis.

BVKB darbu sāka 2014.gada 1.oktobrī līdz ar jaunā Būvniecības likuma spēkā stāšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu