Investors: Ja ražotājs no Ķīnas vai Taivānas kļūs par «AirDog» investoru, produkta cena krasi samazināsies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ja ražotājs no Ķīnas vai Taivānas kļūs par pasaules pirmā sportistam autonomi sekojošā videodrona radītāja «AirDog» investoru, produkta cena krasi samazināsies, intervijā sacīja Krievijas uzņēmējs Dmitrijs Volkovs, kurš ir starptautiskā investīciju holdinga «Social Discovery Ventures» («SD Ventures») līdzdibinātājs un kura holdings ir ieguldījis arī Latvijas iesācējuzņēmumā «AirDog».

«Mēs, kā likums, neieguldām agregātu projektos, mūsu portfelī ir teju tikai programmatūras. Tomēr «AirDog» kļuva par izņēmumu. Piesaistīja ideja radīt un komercializēt cilvēku kopienu, kas aizraujas ar aktīvā sporta veidiem. Kameru «GoPro» izmantojums radīja savas darbības filmēšanas vilni. Slēpotāji, izpletņlēcēji, dejotāji - visi filmē to, kā nodarbojas ar savu sporta veidu. Vienīgi «GoPro» neļauj ieraudzīt kopainu - nevar redzēt pašu slēpotāju, redzot trasi vai kalna slīpumu no kameras, kas pievienota aizsargķiverei. Taču «AirDog» sniedz iespēju parādīt visus šos trikus no malas, dalīties tajos ar skatītājiem - tas ir lieliski,» viņš paskaidroja.

Pašlaik problēma ir tā dēvēto lidojošo kameru cena, jo tās maksā dārgāk nekā citi bezpilota lidaparāti.

«Tomēr es domāju, ka neatklāšu noslēpumu, paziņojot, ka tad, ja ražotājs no Ķīnas vai Taivānas kļūs par «AirDog» investoru - un tas ir ļoti iespējams -, produkta cena krasi samazināsies. Domāju, ka projekts būs veiksmīgs. Ir jāveic tālāki uzlabojumi. Pašlaik diemžēl bezpilota lidaparāts nevar sākt darbu tūlīt pēc izņemšanas no kastes. Tas nav konstruktors, tomēr ideja ir tāda, ka lietotājam nevajadzētu domāt par salikšanu un uzstādījumiem. Produktam ir jākļūst par lidojošu kameru saitē - izpako, uzliec uz rokas aproci, un nekas cits nav vajadzīgs,» iecerē dalījās Volkovs.

Bezpilota vadāmie lidaparāti «AirDog» autonomi seko objektam un filmē ar «GoPro» sporta kameru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu