«Stendera» apgrozījums pagājušajā finanšu gadā - 8,028 miljoni eiro; cieš zaudējumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas kosmētikas ražotāja SIA «Stenders» apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2015.gada 1.aprīļa līdz šā gada 31.martam, bija 8,028 miljoni eiro, bet kompānijas zaudējumi bija 633 414 eiro apmērā, liecina «Firmas.lv» informācija.

Tostarp vietējā tirgū «Stenders» pagājušajā finanšu gadā guva ieņēmumus 3,411 miljonu eiro apmērā.

Vadības ziņojumā teikts, ka pagājušais finanšu gads bija pirmais pēc pārskata perioda maiņas. Šajā periodā uzņēmums turpināja nostiprināt franšīzes piedāvājumu, paplašināja produktu portfeli un meklēja jaunus noieta tirgus. Kopumā izstrādāti un tirdzniecībā laisti aptuveni 80 jauni produkti.

Nozīmīgs notikums pagājušajā finanšu gadā bija investīciju piesaiste viena miljona eiro apjomā. Tāpat uzņēmums turpināja investēt ražošanas, noliktavas un laboratorijas telpu modernizēšanā, jaunu ražošanas iekārtu iegādē.

Nolūkā iekarot Dienvidaustrumāzijas tirgu aizvadītajā finanšu gadā atvērts meitasuzņēmums Singapūrā. Tāpat piesaistīti jauni franšīzes partneri Igaunijā, Portugālē, Francijā un Vjetnamā, kā arī veiktas piegādes uz Rumāniju un Lietuvu. Šajā periodā uzņēmums sāka ražošanu pēc pasūtījuma speciāli izstrādātam zīmolam. Viens no straujāk augošajiem segmentiem bija tirdzniecība internetā, kā arī novērots pieaugums mazumtirdzniecības veikalos. Finanšu gada pirmajā ceturksnī «Stenders» no franšīzes partneriem pārņēma divus veikalus.

Uzņēmuma nākotnes mērķi paredz jaunu produktu apgūšanu visos pārstāvētajos tirgos, mazumtirdzniecības attīstību gan Latvijā, gan meitasuzņēmumos, gan pārstāvētajos franšīzes tirgos. Arvien vairāk uzmanība tiks pievērsta tirdzniecībai internetā. Tāpat uzņēmums plāno veikt būtisku procesu optimizāciju gan ražošanā, gan administratīvajā aparātā, lai samazinātu izmaksas un palielinātu konkurētspēju.

SIA «Stenders» dibināta 2001.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 495 151 eiro. «Stendera» lielākā īpašniece ir Ieva Eglīte, kurai pieder 67,74% daļu, Komanditsabiedrībai «BaltCap Latvia Venture Capital Fund» pieder 29,41% daļu, Saūda Arābijas pilsonim Amīnam Ali Jamanī pieder 1,46%, bet Jānim Bērziņam un Zanei Stavrai - pa 0,69% daļu.

«Stendera» kosmētiku var iegādāties vairāk nekā 200 veikalos un departamenta veikalos 22 pasaules valstīs - Latvijā, Igaunijā, Somijā, Norvēģijā, Austrijā, Vācijā, Šveicē, Spānijā, Slovēnijā, Ungārijā, Polijā, Krievijā, Baltkrievijā, Gruzijā, Kazahstānā, Kirgizstānā, Armēnijā, Ukrainā, Japānā, Ķīnā, Saūda Arābijā un Apvienotajos Arābu Emirātos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu