«Balticom»: Pelēkā zona telekomunikāciju nozarē pieaug, jo neviens netiek sodīts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Latvijā pelēkā zona telekomunikāciju nozarē pieaug, jo «kaktu kantori» netiek sodīti, atzina telekomunikāciju operatora AS «Balticom» pārstāve Anastasija Muižniece.

«Zinot, ka nevienam nekas nebūs par nelegālas televīzijas retranslēšanu, par patērētāju maldināšanu, par agresīvu komercpraksi un par nepatiesas informācijas sniegšanu par citiem attiecīgas nozares tirgus dalībniekiem, «kaktu kantori» tikai attīsta savu pelēko darbību,» pauda Muižniece.

Viņa arī atzina, ka nozari uzraugošās iestādes nav ieinteresētas problēmas risināšanā. «Mums ir uzsākts kriminālprocess pret vienu no «kaktu kantoriem«. Process ilgst jau vairākus gadus, bet kopš tā laika nekas nav mainījies. Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC) ir iesniegts mūsu iesniegums par viena «kaktu kantora» agresīvu komercdarbību - tā izskatīšana ilgst jau piecus mēnešus, un nekas nav mainījies. Esam vērsušies arī Konkurences padomē - viņi mūs «futbolēja» uz PTAC. Esam sūtījuši acīmredzamus pieradījumus - sarunas ierakstus, esam veikuši kontrolpieslēgumus pie «kaktu kantora» tīkliem, bet nevienai no iestādēm tas nav interesanti,» sacīja Muižniece.

Kā risinājumu problēmai Muižniece saredz sodu piemērošanu negodīgajiem darboņiem, bet, ja sods netiek nomaksāts, ar tiesas izpildītāja palīdzību var demontēt «kaktu kantoru» tīklus vai veikt pamata iekārtu konfiskāciju.

Kā ziņots, cita nozares uzņēmuma «Baltcom» vadītājs Nikolā Buasēns paudis, ka pēdējā gada laikā telekomunikāciju nozarē ievērojami biežāki kļuvuši krāpniecības gadījumi un cīņā par klientu arvien drosmīgāk izmantota konkurentu nomelnošana, tomēr nozari regulējošās iestādes šiem gadījumiem nepievērš pietiekamu uzmanību.

Nedēļu iepriekš «Baltcom» brīdināja savus klientus, ka izveidota viltus uzņēmuma mājaslapa, kurā pausts, ka uzņēmums drīzumā pārtrauks darbību, kā arī līdzīga informācija atrodama klientiem izsūtītās viltus vēstulēs.

AS «Balticom» pērn apgrozīja 6,250 miljonus eiro, bet nopelnīja 246 436 eiro. Uzņēmums dibināts 1999.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,422 miljoni eiro. 37% uzņēmuma kapitāldaļu pieder Tatjanai Smirnovai, 32% - SIA «Baltcom», bet atlikušie 31% - Genādijam Smirnovam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu