Līdzīgi kā ASV izlaida čipkartes, Latvija varētu izlaist bezkontakta kartes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Norēķinu karšu jomas «trends» pasaulē pašlaik ir bezkontakta kartes, kas Latvijā īsti nav «aizgājušas». Līdz ar to, līdzīgi kā ASV, kas izlaida čipkartes, Latvija varētu izlaist bezkontakta kartes un vairāk pievērsties nākamajai - neredzamo maksājumu tehnoloģijai, intervijā aģentūrai LETA prognozēja mobilo maksājumu pakalpojumu sniedzēja «Mobilly» izpilddirektors Ģirts Slaviņš.

«Pasaulē jaunais «trends» ir bezkontakta kartes, kuru Latvijā īsti nav, līdz ar to mēs jau skatāmies tālāk. Domāju, ka Latvijā būs līdzīgi kā ASV, kas izlaida čipkartes, - mēs izlaidīsim bezkontakta kartes un liekam uzsvaru uz tā saucamo neredzamo maksājumu, kad karte nav jāvicina, tu ņem pakalpojumu, nevis maksā. Viss notiek kaut kur citur, automātiski, tu tikai izmanto pakalpojumu,» sacīja Slaviņš.

Viņš atklāja, ka arī «Mobilly» veido jaunas produktu līnijas, kas būs jau solis aiz bezkontakta kartēm.

Pirmās norēķinu kartes bija plastikāta kartes ar iegravētu vārdu, uzvārdu un kartes numuru. Tām sekoja kartes ar magnētisko lentu, ko nomainīja pašlaik izplatītās čipkartes. Norēķinu karšu evolūcijā nākamais solis ir bezkontakta kartes, kas, kā paredz eksperti, varētu būt pēdējais solis tieši karšu attīstībā, jo, pateicoties bezkontakta tehnoloģijām, norēķinu kartes var virtualizēt viedtālruņos vai piedzīvot citu, ar fizisku karti nesaistītu izaugsmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu