Vācijas pircējs interesējas par «Latraps» piederošajām «Latvijas Piena» kapitāldaļām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Par graudkopības kooperatīvam «Latraps» piederošajām Jelgavas rūpnīcas SIA «Latvijas Piens» kapitāldaļām interesi izrādījis Vācijas pārtikas vairumtirgotājs «Eximo», liecina raidījuma «TV3 ziņas» rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Raidījums ziņoja, ka saskaņā ar neoficiālo informāciju par uzņēmuma «Latvijas Piens» akciju iegādi no kooperatīva «Latraps» nopietni interesējas viens no Vācijas pārtikas vairumtirgotājiem - uzņēmums «Eximo», kurš jau vairāk nekā desmit gadus darbojas Latvijā, uzpērkot industriālos piena produktus.

Jau vēstīts, ka «Latvijas Piena» rūpnīca darbu sāka 2012.gadā. Kooperatīva biedru līdzfinansējums ir 1,42 miljoni eiro, kredīts bankās - aptuveni 9,24 miljoni eiro, Eiropas Savienības fondu finansējums - 4,26 miljoni eiro, valsts garantētais atbalsts - 7,11 miljoni eiro.

Tāpat ziņots, ka «Latraps» šogad 30.martā iegādājās maksātnespējīgajam kooperatīvam «Trikāta KS» piederošos 53,66% kapitāldaļu un kļuva par «Latvijas Piena» dalībnieku ar 73,28% kapitāldaļu.

Atbilstoši «Firmas.lv» datiem, «Latvijas Piens» 2015.gadā strādāja ar 11,829 miljonu eiro apgrozījumu, bet cieta zaudējumus 2,477 miljonu eiro apmērā.

«Latvijas Piena» pamatkapitāls ir 8 239 300 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu