Spirta ražošana desmit mēnešos Latvijā palielinājusies par 70,1%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šogad desmit mēnešos Latvijā kopumā saražots etilspirts 7,077 miljonu litru absolūtā alkohola, kas ir par 2,916 miljoniem litru absolūtā alkohola jeb 70,1% vairāk nekā 2015.gada desmit mēnešos, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

Šogad desmit mēnešos, salīdzinot ar 2015.gada attiecīgo periodu, par 2,9% pieaudzis arī Latvijā ievestā un importētā spirta apmērs - ievesti 12,024 miljoni litru absolūtā alkohola etilspirta, lielākoties alkoholisko dzērienu ražošanai.

Alkoholisko dzērienu ražošanai ir izlietoti 12,277 miljoni litru absolūtā alkohola etilspirta, kas ir par 0,8% vairāk nekā 2015.gada desmit mēnešos.

Uz citām Eiropas Savienības dalībvalstīm no Latvijas ir izvesti, kā arī eksportēti kopumā 3,92 miljoni litru absolūtā alkohola etilspirta, kas ir par 1,676 miljoniem litru absolūtā alkohola jeb 74,7% vairāk nekā 2015.gada desmit mēnešos.

Latvijā spirta aprite tiek stingri reglamentēta saskaņā ar normatīvajos aktos noteikto kārtību, kas paredz arī ierobežotu spirta apritē iesaistīto personu loku. Teju visa spirta aprite Latvijā notiek atliktās akcīzes nodokļa maksāšanas režīmā, tādēļ akcīzes nodokļa ieņēmumus tiešā veidā tā neietekmē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu