Investējot miljonu, «Bite» tīklam pievienos 80 4G+ bāzes stacijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Investējot vienu miljonu eiro, telekomunikāciju operators «Bite» decembrī un janvārī savam mobilo datu tīklam pievienos 80 4G+ bāzes stacijas, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

«»Bites» klienti ir ļoti aktīvi interneta lietotāji, tādēļ mēs nepārtraukti strādājam, lai uzlabotu pārklājumu un mobilā interneta ātrumu. Šogad esam īstenojuši vairākus nozīmīgus projektus – gan, noslēdzot vienošanos ar tīkla tehnoloģiju līderi «Huawei» par 5G tehnoloģijas ieviešanu Latvijā, gan arī izveidojot pirmo 4,5G bāzes staciju. 80 4G+ staciju izbūve ir gada noslēdzošais projekts, kas ievērojami palielina tīkla jaudu un mobilā interneta ātrumu,» stāstīja «Bites» tehniskais direktors Gints Butens, piebilstot, ka kopumā divu mēnešu laikā projektā tiks ieguldīts viens miljons eiro.

Decembra laikā Rīgā, Jelgavā, Jūrmalā, Ogrē, Ķekavā, Ulbrokā, Siguldā, Olainē, Carnikavā, Baložos, Babītē, Baltezerā, Garkalnē, Mārupē un citur tika aktivizētas 4G+ stacijas, kas nodrošina lielāku interneta jaudu un ātrumu. Pēc veiktajiem testiem, interneta ātrums šajā reģionā ir uzlabojies par 20%, sacīja «Bites» pārstāvji.

Projekta otrā kārta paredzēta janvārī, kad pavisam jaunas 4G+ stacijas tiks aktivizētas vēl vairākās Latvijas pilsētās – Bauskā, Daugavpilī, Jēkabpilī, Liepājā, Rēzeknē, Ventspilī un Valmierā.

«4G+ tehnoloģija nodrošina lielāku interneta ātrumu vietās, kur ir daudz lietotāju vienlaikus. Redzot, cik strauji pieaug datu patēriņš, mēs plānojam tīkla infrastruktūru tā, lai arī turpmāk ātrums saglabātos nemainīgi augstā kvalitātē,» piebilda Butens.

Uzņēmumā norāda, ka datu lietojums ik gadu teju dubultojas un paredzams, ka 2020.gadā viens mobilā interneta lietotājs telefonā tērēs ap 9,2 gigabaitiem (GB) mēnesī. Interesanti, ka pēdējā gada laikā straujākais datu patēriņa pieaugums vērojams vecuma grupās līdz 21 gadam, kā arī virs 61 gada vecuma – šie klienti šogad tērē par 69% vairāk datu, nekā pērn. Trešā straujāk augošā interneta telefonā lietotāju grupa ir vecumā no 41 līdz 50 gadiem – šajā grupā datu lietojums ir pieaudzis par 55%.

SIA «Bite Latvija» pērn apgrozīja 67,056 miljonus eiro, bet nopelnīja 5,258 eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Lietuvā reģistrētajam «Bite Lietuva UAB».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu