Latvijas Degvielas tirgotāju asociācija tuvākajā laikā strauju degvielas cenu kāpumu neprognozē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Degvielas tirgotāju asociācija tuvākajā laikā strauju degvielas cenu kāpumu neprognozē.

Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas padomes priekšsēdētājs Ojārs Karčevskis šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta Panorāma» pauda cerību, ka tuvākajā laikā degvielas cenas strauji nepieaugs. «Es nedomāju, ka tās augs. Es ceru, ka tās saglabāsies tādas kādas tās ir, es ceru, ka vasarā tās mazināsies, es ceru, ka OPEC neizpildīs solījumu un naftas ieguve tomēr nesamazināsies,» sacīja asociācijas padomes priekšsēdētājs.

Viņš arī norādīja, ka pašreizējās degvielas cenas nav augstas, bet ir nepatīkamas. «Slikti būs tad, kad atgriezīsies 2013., 2014.gads, kad cenas pieaugs par 20-30%. Tas ir iespējams - tas ir atkarīgs no situācijas pasaulē,» teica Karčevskis.

Viņš atzīmēja, ka degvielas cenu pēdējā laika kāpumu ietekmē globālie procesi - OPEC lēmums samazināt naftas ieguvi, kuram pievienojās arī Krievija, kā arī valūtas kursa svārstības.

Latvijas Degvielas tirgotāju asociācija ir sabiedriska organizācija, kas apvieno juridiskas un fiziskas personas nolūkā veicināt degvielas un citu naftas produktu tirdzniecības attīstību, kā arī veikt citu statūtos minētu kopīgu darbību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu