Latvijā izstrādāta nekustamā īpašuma apsaimniekošanas platforma

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas programmētāju izstrādātā platforma «Rention» vienlaicīgi risina visu nekustamā īpašuma apsaimniekošanas un īres tirgus dalībnieku problēmas, pastāstīja kompānijas «Rention» vadītājs Aleksandrs Zelinskis.

«Ir dažādas klientu, grāmatvedības apsaimniekošanas sistēmas, ir «Exel», ko izmanto namu pārvaldes, bet dažas joprojām veic dokumentāciju papīra formā. Mēs sākām veidot mūsu platformu kā IT risinājumu ikvienai uzdevumu paketei. Drīz mēs varēsim saņemt maksājumus mūsu platformā,» viņš sacīja.

Viņš norādīja, ka nekustamā īpašuma apsaimniekošanas problēma ir aktuāla lielākajā daļā pasaules valstu. «Ar nekustamo īpašumu saistītās problēmas var sadalīt trīs kategorijās - laiks, nauda un situācijas kontrole. Piemēram, problēmas ar laiku - ja jums Rīgā ir dzīvoklis, jūs atkarībā no rajona izmantojat piecas-septiņas sistēmas, lai apsaimniekotu visas ar mājokli saistītās funkcijas. Tā ir namu pārvalde, «Latvenergo», interneta pakalpojumu sniedzējs, banka, kurā tiek maksāta hipotēka, apdrošināšanas kompānija, dzeramā ūdens piegādātājs. Mēs izdomājām visas šīs sistēmas apvienot vienā un atrisināt visas problēmas ar vienu pogas nospiešanu,» skaidroja Zelinskis.

Šobrīd «Rention» juridiski ir pārstāvēta piecās valstīs - Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Lielbritānijā un Krievijā. Izraēlā, Ķīnā un Polijā kompāniju pagaidām pārstāv cita Latvijas juridiskā persona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu