«Rūjienas saldējums»: Pēdējos gados saldējuma kvalitāte Latvijā ir uzlabojusies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Pēdējos gados saldējuma kvalitāte Latvijā ir uzlabojusies, sacīja saldējuma ražotāja «Rūjienas saldējums» valdes loceklis un īpašnieks Igors Miezis.

Viņš norādīja, ka Latvijas iedzīvotājiem saldējuma kvalitāte kļūst aizvien nozīmīgāka, tāpēc arī saldējums vietējā tirgū kļuvis kvalitatīvāks. «Salīdzinot ar laiku, kad pirms septiņiem gadiem sākām cīņu pret palmu eļļas klātbūtni saldējumā, faktiski visi saldējuma ražotāji ir sapratuši, ka piens un krējums cilvēkiem ir svarīgs, lai gan likumdošanas izmaiņas tā arī nav veiktas,» teica Miezis.

Viņš arī piebilda, ka, piemēram, Zviedrijā nav iedomājams saldējuma ražošanā izmantot palmu eļļu.

Raksturojot saldējuma patēriņa kultūru Latvijā, Miezis atzina, ka tā pēdējos gados nav būtiski mainījusies un sakņojas padomju laikos. «Latvijā saldējuma patēriņa kultūra atšķiras, piemēram, no Itālijas vai Somijas. Somijā cilvēki saldējumu veikalos pērk lielos daudzumos un tad to nes uz mājām. Viņiem saldētavā vienmēr ir saldējums. Savukārt itāļi saldējumu pārsvarā ēd uz ielas vai kafejnīcās. Mums ir kaut kas pa vidu - karstā laikā mēs pārsvarā ēdam fasēto saldējumu uz ielas, taču saldējumu nesam arī uz mājām, bet ne tik daudz kā somi,» teica Miezis.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 2015.gadā «Rūjienas saldējums» strādāja 916 489 eiro apgrozījumu un 74 527 eiro zaudējumiem. Savukārt kompānijas 2016.gada rezultāti vēl nav publiskoti.

«Rūjienas saldējums» ir dibināts 2009.gadā, un tā pamatkapitāls ir 507 431 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Igors Miezis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu