«Rūjienas saldējums» šogad plāno saglabāt produkcijas cenas esošajā līmenī

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Saldējuma ražotājs «Rūjienas saldējums» šogad plāno saglabāt produkcijas cenas esošajā līmenī, ja vien nenotiks būtiskas izmaiņas piena tirgū, sacīja saldējuma ražotāja «Rūjienas saldējums» valdes loceklis un īpašnieks Igors Miezis.

«Piena un krējuma cenu pieaugums pagājušajā gada otrajā pusē mums bija ļoti sāpīgs, taču mēs dzīvojam Latvijā un saprotam, cik iedzīvotājs var samaksāt. Līdz ar to nekāda cenu celšana nevar būt, ja vien nenotiks brīnumi un piena iepirkuma cenas neceļas kosmosā, kam nevajadzētu notikt,» teica Miezis.

Viņš nevēlējās prognozēt, kāds šis gads varētu būt Latvijas saldējuma ražotājiem, jo tas ir atkarīgs no laika apstākļiem, ekonomiskās situācijas, kā arī Latvijas patērētāju noskaņojuma. Ekonomiski attīstās valstīs iedzīvotāji patērē vairāk saldējuma, skaidroja Miezis. Tāpat saldējuma patēriņš kopumā ir atkarīgs no laika apstākļiem - ja ir silta un saulaina vasara, pieprasījums pēc vēsā kāruma aug.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 2015.gadā «Rūjienas saldējums» strādāja 916 489 eiro apgrozījumu un 74 527 eiro zaudējumiem. Savukārt kompānijas 2016.gada rezultāti vēl nav publiskoti.

«Rūjienas saldējums» ir dibināts 2009.gadā, un tā pamatkapitāls ir 507 431 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Igors Miezis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu