Apdrošinātājs: Biežākie negadījumi virtuvē - apdegumi un grieztas brūces

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

No visiem atlīdzību pieteikumiem, ko pērn saņēmis apdrošinātājs «Balta» saistībā ar negadījumiem virtuvē, lielākoties ir saistīti ar apdegumiem un grieztām brūcēm, liecina apdrošināšanas sabiedrības «Balta» pieredze.

Biežāk - 44% gadījumu - pieteikti ķermeņa apdegumi un applaucējumi, kas gūti, neuzmanīgi rīkojoties ar karstu ūdeni, sakarsētām taukvielām vai pannām. Tāpat salīdzinoši bieži - 39% gadījumu - tiek saņemti atlīdzību pieteikumi par grieztām brūcēm, kas gūtas, neuzmanīgi rīkojoties ar nazi un citiem asiem priekšmetiem.

Retāk saņemti pieprasījumi par negadījumiem, kuri tāpat kā citās telpās var notikt arī virtuvē, piemēram, traumām, kas gūtas, krītot no augstuma.

Apdrošinātāja pieredze arī liecina, ka ik nedēļu tiek saņemts vismaz viens atlīdzības pieteikums, kas saistīts ar negadījumiem virtuvē.

Kā norāda apdrošināšanas sabiedrības «Balta» Personu apdrošināšanas atlīdzību pārvaldes vadītāja Linda Juhna, virtuves apstākļos negadījumu risks ir paaugstināts. Tāpēc par piesardzību jādomā ikvienam un vienmēr.

Daži no spilgtākajiem atlīdzību pieteikumiem, par kurām atlīdzības izmaksājusi apdrošināšanas sabiedrība «Balta», ir šādi: iespiests pirksts gaļasmašīnā - rezultātā gūts pirksta lūzums, mizojot kartupeļus, gūtas grieztas brūces vairākos pirkstos, applaucēšanās ar tvaikiem, paceļot katla vāku, aizdegoties eļļai pannā, iegūti otrās pakāpes termiski apdegumi, neveiksmīgi rokās paņemts katliņš ar pelmeņiem - apdegums uz kājas, pieskaroties karstam krāsns rokturim, gūts visu kreisās rokas pirkstu apdegums, ceļot vārošu ūdens katlu, tam nolūzis rokturis - rezultātā gūts abu apakšstilbu apdegums, cilvēks nokritis no palodzes, mazgājot logu virtuvē, kā rezultātā gūti sasitumi un ribu lūzumi.

Tāpat «Balta» atgādina, ka traumas virtuvē gūst ne tikai pieaugušie, bet arī bērni, tāpēc apdrošinātājs aicina vecākus būt vērīgiem un uzticēt mazākajiem palīgiem tikai drošākos pienākumus. Lai padarītu virtuvi par vēl drošāku vidi bērniem, ieteicams asus, karstus un citādi bīstamus priekšmetus novietot bērnam nesasniedzamā vietā, katlu un pannu rokturus pagriezt projām no plīts priekšpuses un tīrīšanas un ķīmijas līdzekļus novietot bērniem nepieejamā vietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu