«Swedbank» vadītājs: Ja būtu piedāvājums iegādāties kādu portfeli, banka izvērtētu iespējas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Ja Latvijas tirgū būtu iespēja iegādāties kādu atsevišķu bankas portfeli, tad «Swedbank» šādu iespēju izvērtētu.

«Banku nepirksim, bet, ja būs pieejams atsevišķs portfelis, tad labprāt izvērtēsim iespējas, ja to ļaus Konkurences padome vai nebūs kādu citu ierobežojumu,» intervijā aģentūrai LETA sacīja «Swedbank» valdes priekšsēdētājs Reinis Rubenis.

Pērn «Swedbank» pārņēma «Danske Bank» klientu privātpersonu apkalpošanu Latvijā un arī Lietuvā.

«Swedbank» vadītājs pauda viedokli, ka tuvākajos piecos gados Latvijas banku tirgū notiks konsolidācija.

Vērtējot šogad gaidāmo «Nordea» un «DNB bankas» darbības apvienošanu Baltijas tirgū, Rubenis vērtēja, ka ieguvējs no šī procesa būs klients, jo spēcīgāka banka spēs vairāk ieguldīt. Viņaprāt, arī «Swedbank» iegūs, ja tirgū izveidosies otra spēcīga banka. «Ja ir divi skrējēji, tad abi distanci noskries ātrāk nekā tad, ja skrien tikai viens. Tas palīdz mobilizēties,» rezumēja «Swedbank» vadītājs.

«Swedbank» ir pēc aktīviem un klientu skaita lielākā banka Latvijā. «Nordea» un «DNB bankas» Baltijas darbības apvienošanu plānots pabeigt šā gada otrajā ceturksnī, un apvienotā banka būs otrs lielākais spēlētājs tirgū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu