«Olainfarm» gada beigās varētu sākt eksportu uz Turciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas farmācijas kompānija AS «Olainfarm» līdz gada beigām varētu sākt eksportu uz Turciju, teica «Olainfarm» valdes loceklis Salvis Lapiņš.

Tas varētu notikt šā gada trešajā ceturksnī, taču tas ir atkarīgs no vairākiem faktoriem, no kuriem viens ir zāļu reģistrācijas noslēgums.

Lapiņš atklāja, ka patlaban noslēgumam tuvojas pirmo trīs produktu reģistrācija Turcijā. Kopumā uz reģistrāciju «Olainfarm» Turcijā iesniedza sešus produktus.

Kā skaidro Lapiņš, produktu reģistrācija Turcijā iekavēta saistībā ar pagājušā gada notikumiem, kad notika apvērsuma mēģinājums. Tā rezultātā darbs tika traucēts vairākās iestādēs, tostarp Turcijas zāļu aģentūrā.

Jau vēstīts, ka pēc pērn jūlijā notikušā apvērsuma mēģinājuma Turcijā tika izsludināts ārkārtas stāvoklis. Kopš tā laika valsts dienestā, armijā un tiesu sistēmā veiktas plašas «tīrīšanas», no darba atlaižot vai atstādinot tūkstošiem cilvēku.

Ārkārtas stāvoklis Turcijā jau divas reizes ticis pagarināts. Esošais termiņš beidzas 19.aprīlī.

Kā ziņots, «Olainfarm» koncerns ar 111,2 miljonu eiro realizāciju 2016.gadā ir sasniedzis jaunu apgrozījuma rekordu, liecina kompānijas konsolidētais peļņas un zaudējumu aprēķins par koncerna darbību 2016.gadā.

Pērn koncerna realizācija pieauga par 14%, salīdzinot ar 2015.gadu. Tā peļņa 2016.gadā bija 10,1 miljons eiro, kas ir par 33% mazāk nekā 2015.gadā, kad tā bija 15,2 miljoni eiro.

«Olainfarm» nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas lielākais īpašnieks tiešā un netiešā ceļā ir «Olainfarm» valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins. «Olainfarm» akcijas kotē «Nasdaq Riga» oficiālajā sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu