Asociācija: Latvijā darba tirgū joprojām ir IKT speciālistu deficīts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozarē joprojām ir speciālistu deficīts, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa.

Viņa norādīja, ka atbilstoši Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datiem 2016.gada ceturtajā ceturksnī darba ņēmēju skaits IKT nozarē pirmo reizi Latvijā pārsniedza 30 000. «Šie dati uzskatāmi ilustrē IKT nozares straujo attīstību, kam apliecinājums ir darba ņēmēju skaita pieaugums, tajā pašā laikā darba tirgū joprojām saglabājas IKT speciālistu deficīts,» teica Bāliņa.

Tāpat VID dati liecina, ka 6% jeb 104 miljoni eiro no visiem nodokļiem pagājušā gada ceturtajā ceturksnī veidoja IKT jomas nomaksātie nodokļi, kas ierindo IKT nozari ceturtajā vietā pēc īpatsvara kopējos VID administrētajos budžeta ieņēmumos starp visām tautsaimniecības nozarēm.

LIKTA ir profesionāla nevalstiska organizācija, kas izveidota 1998.gadā un aptver visu Latvijas IKT nozari – informācijas tehnoloģijas un programmatūras jomu, telekomunikācijas un pakalpojumu sektoru. LIKTA mērķi ir veicināt informācijas sabiedrības attīstību, IKT izglītības pilnveidi un nozares izaugsmi Latvijā. LIKTA apvieno nozares organizācijas un uzņēmumus, kā arī individuālos biedrus un citas asociācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu