Slikta grants ceļa dēļ Varkavā darbu pārtrauc liela kokapstrādes saimniecība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts grants ceļa, kas ved no Rožupes līdz Špoģiem, kritiskā stāvokļa dēļ darbību uz nenoteiktu laiku pārtraukusi viena no lielākajām Vārkavas novada lauksaimniecības, mežistrādes un kokapstrādes saimniecībām «Šņepstu Jaunāres», vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums «Panorāma».

Šonedēļ kravas masas ierobežojumu dēļ kokapstrādē uz nenoteiktu laiku darbība tika pārtraukta, jo sagatavoto materiālu neesot iespējams piegādāt pasūtītājiem. Saimniecības apgrozāmie līdzekļi esot iesaldēti, bet vairāki darbinieki zaudējuši darbu.

«Šņepstu Jaunāres» ražošanas vadītājs Jānis Šņepsts raidījumam norādīja, ka ceļa dēļ saimniecība nav konkurētspējīga, uzņēmums arī nevar dabūt līgumus uz ilgu laika posmu. Ja šādā mitrā laikā kokmateriāls stāv ārā, tas trīs mēnešu laikā vienkārši sabojājas, skaidroja Šņepsts.

Raidījums vēstīja, ka gan Šņepsts, gan citi uzņēmēji un lauksaimnieki ir neizpratnē par to, kur valsts iegulda nodokļos saņemto naudu. Arī vēršanās atbildīgajās institūcijās pagaidām esot bez rezultāta un uz pēdējo - 26.martā - izsūtīto iedzīvotāju vēstuli atbilde pagaidām neesot saņemta.

Arī zemnieku saimniecības «Lazdas» kravas automašīnu šoferi raidījumam norādījuši, ka grants ceļš Rožupe-Rimicāni-Arendole-Špoģi sagādā lielas raizes, ik pavasari dēļ tā pasliktinās gan automašīnu tehniskais stāvoklis, gan šoferu veselība.

Kāds pienvedēja šoferis teica, ka 15 kilometrus garu ceļu posmu mērojis stundu, bet cits, ka mēdzot braukt pa citu ceļu, kā rezultātā nākas mērot liekus 30 kilometrus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu